Λιώνει η άσφαλτος στην Αυστραλία

Σχετικά άρθρα

Όταν στο βόρειο ημισφαίρο της Γης έχουμε χειμώνα, στο νότιο έχουν καλοκαίρι και αντιστρόφως. Στην Αυστραλία λοιπόν τώρα είναι κατακαλόκαιρο με τον ήλιο να καίει! Έτσι η άσφαλτος έλιωσε και δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους, τον Hume Highway που συνδέει το Σίδνεϊ με την Μελβούρνη, στο νοτιοανατολικό άκρο της Αυστραλίας. Οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 43 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να γίνει αρκετά εύπλαστο. Φαινόμενα σαν κι αυτά παρατηρούνται συχνά τα τελευταία χρόνια και αρκετοί λένε πως ευθύνεται η υπερθέρμανση του πλανήτη ή η μείωση του όζοντος.

Το φαινόμενο είναι αρκετά επικίνδυνο αφού μπορείς να χάσεις τον έλεγχο του οχήματός σου η να προξενήσεις εκτεταμένες φθορές στους τροχούς, του θόλους και να οχήματα που ακολουθούν. Όσοι έχουν οδηγήσει σε δρόμο που είναι έτοιμος να στρωθεί γνωρίζουν πόσο άχαρο είναι. Προσωπικά γνωρίζω μοτοσυκλετιστή (Έλληνα ομογενή) που τραυματίστηκε σοβαρά εξαιτίας της λιωμένης ασφάλτου καθώς διέσχιζε την Αυστραλία από τον νότο προς τον βορά και δεν ήταν ούτε άπειρος μοτοσυκλετιστής ούτε νεοφερμένος στην Αυστραλία.

Κλείνοντας να αναφέρω πως είναι εντυπωσιακό πως και στην χώρα μας δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα αν και σίγουρα έχουμε δει την άσφαλτο να παραμορφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά κοντά σε φανάρια που λόγω των φρεναρισμάτων και των ακινητοποιημένων οχημάτων αναπτύσσονται μεγάλα φορτία. Κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι αν τελικά η ποιότητα του οδοστρώματος είναι θέμα καιρού και όχι τόσο θέμα κακοτεχνιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...