Η Ferrari ετοιμάζει ηλεκτρικό supercar!

Σχετικά άρθρα

Ο Sergio Marchionne από το Ντιτρόιτ όπου έδωσε το παρόν εκτός από το SUV που ετοιμάζει η Ferrari, έκανε γνωστό η ιταλική εταιρία θα κατασκευάσει και ένα ηλεκτρικό supercar.

Το SUV αναμένεται στην αγορά είτε στα τέλη του 2019 είτε στις αρχές του 2020 και ο Marchionne δηλώνει πως θα είναι το ταχύτερο της αγοράς, ενώ το ηλεκτρικό supercar θα κυκλοφορήσει ως η απάντηση της Ferrari στο νέο Tesla Roadster. Όπως είπε:

Οι άνθρωποι είναι έκπληκτοι από το γεγονός πως η Tesla κατασκεύασε ένα supercar. Δεν προσπαθώ να μειώσω το κατόρθωμα του Elon Musk, αλλά νομίζω πως είναι εφικτό από όλους μας.

Αν πρέπει να κυκλοφορήσουν στην αγορά ηλεκτρικά supercar, τότε η Ferrari θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα το κάνει.

Το νέο πλάνο της Ferrari, που θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, θα περιλαμβάνει και υβριδικά αυτοκίνητα. Οπότε η μετάβαση μας σε ένα ηλεκτρικό supercar είναι εύκολη.

Ο Marchionne θέλει την Ferrari να πουλά περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ έχει ως στόχο τον διπλασιασμό του λειτουργικού κέρδους στα περίπου 2 δισ. ευρώ έως το 2020. Ο Marchionne θεωρεί πως έως το 2025 λιγότερα από τα μισά αυτοκίνητα που θα πωλούνται παγκοσμίως θα εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, μιας και τα υπόλοιπα θα φορούν είτε υβριδικούς κινητήρες, είτε ηλεκτροκινητήρες είτε κινητήρες με κυψέλες υδρογόνου.

Τέλος ανέφερε πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, στις μάρκες ποιότητας που θα διατηρήσουν το πρεστίζ τους και στις υπόλοιπες που θα δυσκολευτούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Tesla. Ο ίδιος πιστεύει πως σε μια δεκαετία θα έχει καθιερωθεί η ευρεία χρήση αυτοκινήτων με αυτονομία επιπέδου 4, τα οποία θα είναι σε θέση να κινούνται χωρίς οδηγό σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Μετά από 24 χρόνια βρέθηκε μια κλεμμένη Ferrari F40

Στις 16 Απριλίου του 2000, μια Ferrari F40 -βαμμένη στο Rosso Corsa χρώμα- κλάπηκε έξω από ένα ξενοδοχείο στο δήμο Βιλλασάντα, στην επαρχία της...

O Charles Leclerc παρέλαβε την Ferrari Daytona SP3 του

Μια ακόμη δημιουργία της Ferrari πρόσθεσε ο Charles Leclerc στη συλλογή του. Πρόκειται για μια Ferrari Daytona SP3 που έχει εξατομικευτεί στο γούστο του...

Προς πώληση η Ferrari Portofino του Γιώργου Τράγκα

Ένα από τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα του Γιώργου Τράγκα, βγάζει προς πώληση η χήρα του δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά, που πλέον ζει μόνιμα στη Νίκαια της Γαλλίας. Πρόκειται...
Autoblog.gr