Hyundai και Kia επενδύουν 17,6 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά και αυτόνομα

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai και η Kia θα προσλάβουν 45.000 υπαλλήλους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, επενδύοντας συνολικά 17,6 δισ. ευρώ (30 τρις won). Αυτό έγινε γνωστό από την εταιρία κατά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Νότιας Κορέας στα εργοστάσιά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι επενδύσεις της εταιρείας θα επικεντρωθούν στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αυτόματης οδήγησης, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι το ποσό αυτό δεν προκαλεί έκπληξη καθώς ήδη η εταιρεία επενδύει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια το χρόνο για την έρευνα σε αυτούς τους κλάδους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, πέρα από την ηλεκτροκίνηση, οι επενδύσεις της Hyundai-Kia θα αφορούν και τους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των μπαταριών, της ενέργειας αλλά και τη χρηματοδότηση startups.

Εκπρόσωπος της Hyundai παραδέχτηκε το πρόγραμμα προσλήψεων, όμως δεν σχολίασε το ποσό των επενδύσεων που πρώτο γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας.

Η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει ποντάρει πολλά στην προσπάθειά της να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, κι όπως δείχνουν οι πρώτες κινήσεις της έχει σκοπό να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στις εγχώριες βιομηχανίες για να πετύχει το στόχο της. Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο υποχρέωσε την Kia Motors να πληρώσει περίπου 4 δισ. δολάρια στους εργαζόμενους, έπειτα από μια δικαστική νίκη τους στη διαμάχη με την εταιρεία για περιπτώσεις απλήρωτης εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας είχαν δεσμευτεί από τον περασμένο Μάιο ότι θα συνεργαστούν με την πολιτική ηγεσία της Νότιας Κορέας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Kia θέλει μέχρι το 2021 να προσφέρει στην αγορά αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Hyundai σκέφτεται να βγάλει στην αγορά και δεύτερο pickup, εκτός από το Santa Cruz. Το δεύτερο μοντέλο δεν θα πωλείται στις ΗΠΑ, αλλά στην Αυστραλία και στην Ευρώπη, έχοντας το μέγεθος του Toyota Hilux.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...