Το PSA Group , η μητρική εταιρεία των Peugeot, Citroen, DS, Vauxhall και Opel , δήλωσε πως επέλεξε την Ατλάντα προκειμένου να δημιουργήσει εκεί τα κεντρικά της γραφεία στη Βόρεια Αμερική, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επιστρέφει στην αμερικανική αγορά μετά από πάνω από δύο δεκαετίες.

Τα κεντρικά γραφεία θα ξεκινήσουν την λειτουργίας τους τον επόμενο μήνα και ήδη έχει συσταθεί μια κεντρική ομάδα για την οικοδόμηση της στρατηγικής της εταιρείας, ενώ με την εξέλιξη των εργασιών θα προστίθενται συνεχώς νέοι συνεργάτες. Η απόφαση να δημιουργηθεί η κεντρική οργάνωση στην Ατλάντα ήρθε μετά από μια ετήσια, παναμερικανική αναζήτηση για να βρεθεί η βέλτιστη ισορροπία του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, του βιοτικού επιπέδου και του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού.

Τον Απρίλιο του 2016 η PSA είχε ανακοινώσει την επιστροφή στην αγορά των ΗΠΑ με ένα πλάνο τριών φάσεων. Το πλάνο έχει βάθος 10 ετών και πρώτα θα προσφέρει υπηρεσίες μετακίνησης, στη συνέχεια εντάσσοντας σε αυτές της υπηρεσίες τα οχήματα του γκρουπ και τέλος την ανάπτυξη δικτύου για λιανικές πωλήσεις. Η πρώτη μάρκα που θα ξεκινήσει εμπορική πορεία στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι η Opel.

Το πρώτο βήμα της εισόδου των Γάλλων στην τεράστια αυτή αγορά έχει ήδη ξεκινήσει με την πλατφόρμα Free2Move. Αυτή εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2017 και λειτουργεί ήδη στο Σιάτλ, ενώ σταδιακά θα αναπτυχθεί και σε άλλες πόλεις τους ερχόμενους μήνες. Η εφαρμογή Free2Move επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους στην πόλη ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών μεταφοράς με αυτοκίνητο, σκούτερ και ποδήλατο.

Πριν την τελική απόφαση για την επιλογή της εγκατάστασης στην Ατλάντα, ο όμιλος PSA συζήτησε με κυβερνητικούς παράγοντες της πολιτείας Τζόρτζια, οι οποίοι μάλιστα επισκέφθηκαν και την παγκόσμια έδρα της εταιρείας στο Παρίσι όπου έκλεισε η συμφωνία. Μάλιστα ο κυβερνήτης της Τζόρτζια δήλωσε τον ενθουσιασμό του, που ο δεύτερος σε πωλήσεις ευρωπαϊκός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων, θα αναπτύξει τις δραστηριότητές του μέσω της δικής του περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της PSA, μεγάλο ρόλο στην τελική απόφαση έπαιξε και το γεγονός της διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτηση και πρόσληψη νέων ταλέντων.