Πλησιάζει η στιγμή που η Rolls-Royce θα παρουσιάσει το πρώτο της SUV, το οποίο έχει πάρει την ονομασία Project Cullinan, και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι δυνητικοί πελάτες θα το δουν σε “κλειστά” events που θα γίνουν σε διάφορα σημεία.

Το επίσημο όνομα του νέου μοντέλου της βρετανικής εταιρίας θα αποκαλυφθεί στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, καθώς ο Hal Serudin, διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας για την Rolls-Royce Asia Pacific, έχει επιβεβαιώσει ότι το όνομα Cullinan δεν είναι τίποτα περισσότερο από “ένα όνομα του project”, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν ως επίσημο όνομα.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξης του, και αναμένεται να βοηθήσει την βρετανική εταιρία να ξεπεράσει τις 5.000 πωλήσεις ετησίως. Το 2016, η Rolls-Royce πούλησε 4.011 αυτοκίνητα, ενώ πέρσι το νούμερο αυτό έπεσε κατά 16%, πουλώντας 3.362 αυτοκίνητα.

Το SUV της Rolls-Royce θα διαθέτει μεγάλη και επιβλητική μάσκα, με τον προφυλακτήρα να έχει ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα. Το πολυτελέστατο αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με το ολοκαίνουργιο σύστημα ανάρτησης της εταιρίας, το νέο σύστημα τετρακίνησης καθώς και την νέα αλουμινένια αρχιτεκτονική πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν όλες οι νέες Rolls-Royce από το 2018 και μετά.

Σύμφωνα με την Rolls Royce το μοντέλο της θα είναι το καλύτερο του κόσμου, με την εταιρία να έχει δηλώσει πως το Cullinan το αποκαλούν όχημα υψηλής απόστασης και όχι SUV, καθώς δεν θα είναι κατ ‘ανάγκην sport, ούτε δεν είναι κατ’ ανάγκη “χρήσιμο”. (σ.σ. από την ετοιμολογία S(port) U(tility) V(ehicle).