Ο Petter Solberg σε δοκιμές με το νέο Volkswagen Polo GTI R5

Σχετικά άρθρα

Ο Petter Solberg, πρωταθλητής του WRC το 2003, είχε χθες την ευκαιρία να πραγματοποιήσει δοκιμές εξέλιξης του νέου Volkswagen Polo GTI R5, στις χιονισμένες ειδικές της Σουηδίας. Ο 43-χρονος Νορβηγός είναι ο τρίτος οδηγός που κάθεται πίσω από το τιμόνι του νέου αγωνιστικού της Volkswagen Motorsport, μετά τους Pontus Tidemand και Raimund Baumschlager, με το γερμανικό εργοστάσιο να έχει δεχτεί ήδη 15 παραγγελίες από ιδιωτικές ομάδες.

H Volkswagen παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό στις αρχές του προηγούμενου μήνα, και αυτό θα συμμετάσχει στην R5 κατηγορία του ERC και WRC, με το Polo GTI R5 να τίθεται απέναντι στα Ford Fiesta R5 και Skoda Fabia R5, καθώς και στο νέο Citroën C3 R5.

Κίνηση παίρνει από έναν 1.600άρη turbo κινητήρα απόδοσης 272 ίππων και 400 Nm ροπής, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 5-τάχυτου σειριακού κιβωτίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...