Lister Thunder με 666 άλογα

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του 2015, ένα σχεδόν μήνα μετά τον θάνατο του Brian Lister, ιδρυτή της Lister Cars και σχεδόν ενάμιση χρόνο από τότε ανακοινώθηκε η συγχώνευση των George Lister Engineering, Brian Lister Light Engineering και Lister Storm σε μία εταιρία με την επωνυμία Lister Motor Company Limited, η εταιρία παρουσίασε το πρώτο “νέο” Lister Knobbly κατασκευασμένο με τις παλιές προδιαγραφές.

Σήμερα, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι στις 15 Φεβρουαρίου, στην έκθεση του Λονδίνου, θα παρουσιάσει το νέο της μοντέλο, 25 χρόνια μετά την θρυλική Lister Jaguar XJS. Το νέο -σύγχρονο- μοντέλο της θα βασίζεται στην Jaguar F-Type, θα ονομαστεί Thunder και θα είναι το ταχύτερο, το γρηγορότερο και το πιο πολυτελές αυτοκίνητο που φόρεσε το σήμα της Lister στα 65 χρόνια της ιστορίας της.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο ιστορικό της εργοστάσιο George Lister Engineering, στο Cambridge της Αγγλίας. Το Lister Thunder θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 88 αυτοκίνητων, με τους μηχανικούς της εταιρίας να βελτιώνουν τον κομπρεσοράτο 5,0-λιτρο V8 κινητήρα της Jaguar ώστε να αποδίδει 666 άλογα. Έτσι, το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε κάτι περισσότερο από 3 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 322 χλμ/ώρα.

Οι αλλαγές του αμαξώματος του Thunder έχουν γίνει υπό την υποπτία του CEO της Lister και τον ιδιοκτήτη Lawrence Whittaker, με τον μπροστινό προφυλακτήρα να είναι από carbon και να διαθέτει ένα μεγάλο splitter για μεγαλύτερη κάθετη δύναμη. Το καπό διαθέτει αεραγωγούς, υπάρχουν αυτοκόλλητα της Lister στα πλαϊνά πάνελ του αυτοκινήτου, με το κέντρο της μάσκας, τα γραφικά και το χρώμα στις δαγκάνες των φρένων να ταιριάζουν με τον εσωτερικό διάκοσμο. Ο πίσω προφυλακτήρας είναι επίσης carbon, και ενσωματώνει τις απολήξεις της εξάτμισης, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το καπό του κινητήρα από carbon.

Στο εσωτερικό, το Lister Thunder φοράει nappa δέρμα, με τα λογότυπα της εταιρίας να είναι ραμμένα στα προσκέφαλα, ενώ το μοτίβο καθίσματος αντανακλά τη μάσκα του αυτοκινήτου. Τέλος, η τιμή του αυτοκινήτου ορίζεται στις 139.950 λίρες (€160.000).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Jaguar θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων εσωτ. καύσης τον Ιούνιο

Στη μετάβαση της προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Jaguar πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης τον...

Το Jaguar C-X75 απέκτησε έκδοση δρόμου χάρη στον άνθρωπο που το σχεδίασε

Έχουν περάσει σχεδόν 14 χρόνια από τότε που η Jaguar είχε παρουσιάσει το C-X75 Concept στην έκθεση του Παρισιού και παρά τις κινήσεις που...

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...
Autoblog.gr