Η Porsche ανακοίνωσε πως μέχρι το 2022 θα επενδύσει περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση, ετοιμάζοντας υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το ποσό αυτό είναι το διπλάσιο από τον αρχικό προγραμματισμό της εταιρίας, με τα 500 εκατ. ευρώ να επενδύονται για την ανάπτυξη παραλλαγών και παραγώγων του Mission E, ενώ 1 δισ. ευρώ θα επενδυθεί για την ηλεκτροποίηση και τον υβριδισμό της υφιστάμενης γκάμας, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των εργοστασίων, ενώ 700 εκατ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες, σε σταθμούς φόρτισης και σε έξυπνη κινητικότητα.

Στο εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen κατασκευάζεται ένα νέο εργοστάσιο βαφής, ένας ειδικός χώρος συναρμολόγησης και μιας γέφυρα μεταφοράς των βαμμένων σωμάτων και των μονάδων κίνησης προς την περιοχή του εργοστασίου όπου γίνεται η τελική συναρμολόγηση. Το υπάρχον εργοστάσιο κινητήρων επεκτείνεται για την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων, ενώ επεκτείνεται και το εργοστάσιο παραγωγής σωμάτων.

Σχεδιάζονται επίσης επενδύσεις για το κέντρο ανάπτυξης Weissach. Η Porsche δηλώνει πως για το Mission E, απόδοσης έως 600 ίππων, δημιούργησε περίπου 1200 νέες θέσεις εργασίας, με το αυτοκίνητο να μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, να έχει αυτονομία 500 χλμ και μέσα σε μόλις 15 λεπτά, οι μπαταρίες φορτίζουν κατά 80% με χρήση ταχυφορτιστή 800 Volt.