Πηγές κοντά στη γαλλική ομάδα αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός μειώθηκε αισθητά για την φετινή χρονιά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της PSA, Carlos Tavares, να επιμένει ότι θέλει να δει τα χρήματα που διατίθενται να αξιοποιηθούν καλύτερα.

Από την άλλη, απορρίπτει ρητά ότι η μείωση του προϋπολογισμού της αγωνιστικής ομάδας της Citroen θα επηρεάσει τις πιθανότητες της να κερδίσει τίτλους στο WRC, τονίζοντας:

Πέρυσι ήμασταν τελευταίοι. Νικηθήκαμε το 2017. Ήμασταν τέταρτοι από τέσσερις ομάδες, αποτύχαμε. Αλλά ο προϋπολογισμός μας ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από την ομάδα που κέρδισε τον τίτλο –M-Sport. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα δεν έχουν αποτέλεσμα, εφόσον ο προϋπολογισμός είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Ο τρόπος μας δεν είναι να αγοράσουμε τους καλύτερους οδηγούς και να έχουμε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Δεν πρόκειται για: εδώ είναι το δοχείο χρημάτων, τώρα πηγαίνετε και κερδίζετε -αυτός δεν είναι ο τρόπος μας να αγωνιστούμε. Δεν είμαστε εταιρεία με χρήματα, και πιστεύω ότι τα χρήματα δεν είναι ο νούμερο ένα παράγοντας στο άθλημα, το νούμερο ένα είναι η εμπειρία, η επιμονή και η δυνατότητα επανεκκίνησης όταν αποτύχεις.

Εάν δώσεις σε μια ομάδα τα περισσότερα χρήματα και τους καλύτερους οδηγούς, όλα είναι υψηλά, υψηλά, υψηλά, αλλά ποια είναι η αξία;

Η αξία είναι το γεγονός να δημιουργήσεις μια ομάδα ανθρώπων που έχουν δυνατά σημεία και αδυναμίες, και να συγκεντρώσεις εκείνα τα δυνατά και αδύνατα σημεία μιας ομάδας ανθρώπων για να αισθάνονται ενθουσιασμένοι ως ομάδα, να αποδείξουν σε όλους τους άλλους ότι είναι καλύτεροι.

Εκεί βρίσκεται ο ενθουσιασμός. Αν τους δώσεις περισσότερα χρήματα, περισσότερους ανθρώπους, περισσότερους οδηγούς και περισσότερους μηχανικούς, δεν είναι μια ομάδα που κερδίζει, είναι τράπεζα και αυτή δεν είναι η φιλοσοφία μου για τον αθλητισμό.

  • shaoqing14

    Ουσιαστικα πετανε λευκη πετσετα.

  • gronholm89

    30% κατω σε σχεση με περυσι ειναι… Ενα μεγαλο μερος του ειναι οτι δεν κατεβαζουν 3ο αυτοκινητο σε ολους τους αγωνες, αλλα δεν ειναι μονο αυτο. Σιγουρα εχουν κοψει και απο αλλου και οι 2 νικες περυσι, φετος μοιαζουν ονειρο θερινης νυκτος!!

  • George Liverpool

    Το λιονταρι του psa group κατεβασε τα τελευταια 4 χρονια dream team στο dakar κι εριξε απειρο χρημα για να εχει top οδηγους και top αυτοκινητο.Mηπως δεν επεσε χρημα στην εξελιξη του 3008 DKR η μηπως κοστιζε λιγα να εχεις peterhansel,sainz,despres και loeb στην ομαδα ταυτοχρονα;;