Μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, η Michelin παρουσιάζει το νέο ελαστικό Primacy 4, το οποίο αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς για την ασφάλεια στην οδήγηση. Tο νέο ελαστικό προσφέρει υψηλές επιδόσεις στους βρεγμένους δρόμους, από την πρώτη μέρα χρήσης του και μέχρι να φτάσει το νόμιμο όριο του δείκτη φθοράς (1,6 χιλιοστά). Ανταποκρίνεται, δηλαδή, στην ανάγκη για υψηλές επιδόσεις, ακόμα και όταν φθαρεί, προσφέροντας επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο.

Χάρη στα ελαστομερή τελευταίας γενιάς, το νέο Primacy 4 προσφέρει υψηλό επίπεδο πρόσφυσης στο βρεγμένο οδόστρωμα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, χωρίς συμβιβασμούς στη διάρκεια ζωής. Για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο πρόσφυσης, έχει βελτιωθεί το σκάλισμα πέλματος και ο νέος σχεδιασμός του περιλαμβάνει πιο τετραγωνισμένες και λιγότερο κωνικές αυλακώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, το νερό απομακρύνεται επαρκώς, ακόμα και όταν το ελαστικό έχει φθαρεί. Έτσι, το ελαστικό προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα. Σύμφωνα με συγκριτικές δοκιμές με τα ελαστικά του ανταγωνισμού στη διάσταση 205/55 R16 91V, το Primacy 4 όταν είναι καινούριο, φρενάρει κατά μέσο όρο 0,9 μέτρα πιο νωρίς. Και όταν, όμως, έχει φθαρεί, αυτό αυξάνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του από τους ανταγωνιστές του, καθώς φρενάρει 2,8 μέτρα πιο νωρίς από το μέσο όρο.

Επιπλέον, με το νέο Primacy 4 μπορείς ακόμα πιο εύκολα να “διαβάσεις” το επίπεδο της φθοράς του ελαστικού. Συγκεκριμένα, σε συνδυασμό με τους παραδοσιακούς δείκτες φθοράς, η Michelin πρόσθεσε μια ακόμα πιο εμφανή σήμανση στον ώμο και μια επιπλέον σήμανση στο κάτω μέρος των αυλακώσεων του πέλματος.

Σε σύγκριση με τους βασικούς του ανταγωνιστές, το νέο Primacy 4 διαρκεί κατά μέσο όρο για 18.000 περισσότερα χιλιόμετρα. Το ελαστικό είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα για 16, 17 και 18 ίντσες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ.