Ίσως το πιο πολυαναμενόμενο μοντέλο για το 2018 είναι η νέα Supra, ή όπως αλλιώς την ονομάσει η Toyota. Τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου μοντέλου θα γίνουν σε τρεις εβδομάδες, στις 6 του Μάρτη, στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης. Ο Shigeki Tomoyama, υπεύθυνος του τμήματος Gazoo της ιαπωνικής εταιρίας, έχει επιβεβαιώσει πως το νέο σπορ μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας θα πωλείται κάτω από την ομπρέλα του ονόματος Gazoo, όμως σήμερα το -κατά βάσει αξιόπιστο- Bimmerpost μας δίνει κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Παρότι στο παρελθόν έχεις διαβάσει ότι τα δύο μοντέλα θα αποτελούν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος, με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα, σύμφωνα με την πηγή, η νέα Toyota Supra θα είναι πρακτικά ένα rebadged μοντέλο της νέας BMW Z4. Ξέρουμε ότι το νέο ιαπωνικό σπορ μοντέλο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την γερμανική εταιρία και θα έχουν κοινές ρίζες, ήτοι θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, ενώ φαίνεται ότι θα έχουν και τα ίδια μηχανικά σύνολα.

Κάποια από αυτά θα είναι ο 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας απόδοσης 195 (20i) και 255 ίππων (30i), καθώς και ο 3,0-λιτρος απόδοσης 340 ίππων με 450 Nm ροπής (40i), όλα εκ των οποίων με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο, όμως, δεν θα φορέσει τον B5801, της M40i έκδοσης, απόδοσης 385 ίππων.

Το βάρος της θα είναι 1.496 κιλά, έχοντας μήκος 4.380 mm, πλάτος 1.855 mm, ύψος 1.290 mm και 2.470 mm μεταξόνιο. Οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ, καθώς η νέα Supra θα είναι “Toyota μόνο στο όνομα και στον εξωτερικό σχεδιασμό”, καθώς όλα τα υπόλοιπα θα έρχονται από την γερμανική εταιρία, συμπεριλαμβανομένου των επιλογών του εξτρά εξοπλισμού, των κωδικών των χρωμάτων και των υλικών του εσωτερικού. Πιο συγκεκριμένα το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στα χρώματα Glacier Silver (ασημί), Atacama Yellow (κίτρινο), και Crimson Red (κόκκινο), ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει η επιλογή να ντύσεις την καμπίνα με ύφασμα, alcantara, και δέρμα.

Τέλος, οι εκδόσεις 20i και 30i θα φοράνε 17άρες ζάντες (με ελαστικά 225/50 μπροστά και 225/45 πίσω), και εξτρά 18άρες ή 19άρες, ενώ η 40i θα διαθέτει 18άρες ζάντες ή προαιρετικά 19άρες. Η τελευταία θα διαθέτει στάνταρ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ για την 30i θα είναι προαιρετικό. Η μόνη διαφορά τους θα είναι στην τιμή, με το ιαπωνικό μοντέλο να τοποθετείται πιο χαμηλά, καθώς στις βασικές εκδόσεις δεν θα διαθέτει κάποια στοιχεία εξοπλισμού, όπως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και σύστημα πλοήγησης.