Η βασίλισσα των rallies ακούει στο όνομα Lancia. Το όνομα της ιταλικής φίρμας είναι πολύ βαρύ, γι’ αυτό και κανείς δεν χάρηκε όταν ο Sergio Marchionne αποφάσισε να «σκοτώσει» την εταιρεία. Το παρελθόν, όμως, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σβηστεί, και η Delta S4 αποτελεί έναν από τους πιο άξιους αντιπροσώπους.

Το αγωνιστικό με τα χρώματα της Martini βρέθηκε στο Livigno της Ιταλίας, εκεί που υπάρχει μια κατάλληλη πίστα για ατελείωτο drift στα χιόνια. Η «Ιταλίδα» έχει φορέσει κατάλληλα ελαστικά και θυμάται το παρελθόν, driftάροντας δίχως να υπάρχει αύριο, με τη μελωδία του κινητήρα να επιβάλει την αύξηση της έντασης.

  • Νικόλαος244turbo

    Και η S4 χαρακτηρίζεται ως η “Βασίλισσα δίχως στέμμα,μιας και στο ξεκίνημα του Παγκοσμίου με τον Τόιβονεν έδειξε ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο-αλλά το άδοξο τέλος του και η απόσυρση των ομάδων,έδωσαν έναν τίτλο-περίπατο στην Πεζώ
    Ακόμα και ο Κάνκουνεν(φρέσκος τότε στην Πεζώ), μόλις οδήγησε την S4 είχε πει ότι “με αυτό το αμάξι,αν έχανα Πρωτάθλημα,θα έφταιγα μόνον εγώ…”
    Και λογικό,μιας και η Πεζώ συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το τέλος και να βελτιώνει(όχι όμως και να εξελίσσει) το Τ16 στα σημεία,ενώ η Λάντσια με την απόσυρσή της,άφησε την S4 στάσιμη.