Η Red Bull Racing έγινε χθες η πρώτη ομάδα από τις κορυφαίες που παρουσίασε το φετινό της μονοθέσιο, την RB14, που δεν φέρνει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την RB13, οι οποίες κυρίως εντοπίζονται στην περιοχή των sidepods και των barge boards. Το αυστριακό μονοθέσιο πάτησε πίστα, πραγματοποιώντας το shakedown στο Silverstone, με τον Daniel Ricciardo να διανύει τα πρώτα χιλιόμετρα.

Είναι πολύ νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της RB14, όμως ο Helmut Marko θεωρεί ότι δύσκολα η ομάδα του Milton Keynes θα μπορέσει να παλέψει για τον φετινό τίτλο, παρόλο που πέρυσι πρωταγωνίστησε σε μερικούς αγώνες, κυρίως στο δεύτερο μισό.

Ο Christian Horner, ωστόσο, έχει διαφορετική άποψη, αφού πιστεύει ότι η περασμένη σεζόν έχει διδακτικό χαρακτήρα και αυτό θα φανεί στην ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου, ενώ τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα αν η αξιοπιστία του φετινού R.E.18 είναι βελτιωμένη συγκριτικά με πέρυσι.

Αν έχουμε πάρει τα μαθήματα της περασμένης σεζόν και αν η αξιοπιστία βελτιωθεί, δεν βλέπω γιατί να μην είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Η McLaren είναι μια σπουδαία ομάδα και ανυπομονούμε να τρέξουμε εναντίον τους. Σημειώσαμε πρόοδο ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, οπότε υπάρχουν πολλά μαθήματα από το 2017 για την ανάπτυξη του νέου μας μονοθεσίου.

Ο Βρετανός πιστεύει πολύ στις ικανότητες του Max Verstappen, υποστηρίζοντας ότι είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι ο Ολλανδός να ανέβει στον θρόνο του Πρωταθλητή.

Είναι μόνο θέμα χρόνου. Ο Sebastian κέρδισε τέσσερις τίτλους προτού γίνει 30. Ο Lewis πήρε τον τέταρτο τίτλο και ήταν μόλις 32. Για ‘μένα, ο Max είναι Πρωταθλητής. Μπορείτε να δείτε ποιοι οδηγοί ξεχωρίζουν και ο Max είναι σίγουρα ένας από αυτούς.