Θυμάσαι την Mitsuoka έτσι; Αυτή η φανταστική Ιαπωνική εταιρία που μας έδωσε αριστουργήματα όπως το Orochi και το Ryugi. Τώρα, λανσάρει στην αγορά το Himiko και απαιτεί από τους υποψήφιους αγοραστές, περί τα €61.200 γι’αυτό!

Ενώ η “επιφάνεια” θυμίζει έντονα Morgan, κάτω από αυτήν, βρίσκεται ένα Mazda MX-5 τέταρτης γενιάς. Έστω και αν η πλατφόρμα είναι σημαντικά επιμηκυμένη, μιας και φτάνει τα 4.580 mm, όταν το MX-5 έχει μήκος 3.914 mm. Ιδίως από το πλάι, το Mitsuoka Himiko θυμίζει τον “δότη” του αφού οι πόρτες και το παρμπρίζ δεν έχουν αλλάξει καθόλου και το γενικό σχήμα του οχήματος θυμίζει λίγο Photoshop του MX-5. Ίδιος και απαράλλαχτος είναι και ο 1,500αρης Skyactiv-G κινητήρας των 175 ίππων που κινεί την Ιαπωνική δημιουργία. Αυτός, συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο με paddles.

Ενώ το Mitsuoka Himiko δεν είναι αποκρουστικό όπως οι υπόλοιποι συγγενείς του, το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε για την τιμή του. 53.800 λίρες Αγγλίας ζητά να αποχωριστούν οι επίδοξοι αγοραστές η Mitsuoka ή αν το θέλεις σε ευρώ, περίπου 61.200.