Red Bull: Σαν μια ομάδα οι Mercedes και Ferrari

Σχετικά άρθρα

Οι δύο μεγαλύτεροι αντίπαλοι μέσα στην πίστα την περασμένη σεζόν ήταν η Mercedes και η Ferrari. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί και φέτος, αλλά η Red Bull Racing ισχυρίζεται ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά όταν έχουμε να κάνουμε με ό,τι συμβαίνει εκτός των λευκών γραμμών της ασφάλτου.

Ο Christian Horner ισχυρίζεται ότι οι δύο κορυφαίες ομάδες όχι απλώς δεν είναι διαφορετικές, αλλά δουλεύουν ως μία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι αδυνατεί κάποιες φορές να τις ξεχωρίσει, αφού υπάρχει συνεργασία, προκειμένου να κατευθύνουν το άθλημα εκεί που θέλουν, μια γνώμη που προκύπτει ίσως και από τις κοινές απειλές τους για έξοδο από το άθλημα σχετικά με τους κανονισμούς των κινητήρων του 2021.

Η Mercedes και η Ferrari δουλεύουν σήμερα σαν μια ομάδα. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να πεις ποια είναι ποια. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια πολύ στενή σχέση μεταξύ των Ferrari και Mercedes. Μάλιστα, η μία μεταδίδει τις παρουσιάσεις της άλλης και τέτοια πράγματα αυτές τις μέρες.

Αυτό που θέλει ο επί κεφαλής της αυστριακής ομάδας φέτος είναι σαφείς κανονισμοί για το 2021, όταν και θα έχουμε τις επόμενες μεγάλες αλλαγές στο άθλημα και κυρίως στους κινητήρες.

Θέλω να έχουμε ξεκάθαρους κανονισμούς για τους κινητήρες του 2021. Αυτό είναι το μακροπρόθεσμο στοιχείο. Αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να ασχοληθείς μαζί του το ταχύτερο δυνατό, τα υπόλοιπα μπορείς να τα φτιάξεις στη συνέχεια. Είναι τόσο θεμελιώδες το τι είναι αυτή τη στιγμή η Formula 1 όσον αφορά την απόδοση, το κόστος, τον ήχο και την ψυχαγωγία. Είναι ένα εντελώς θεμελιώδες ζήτημα που πρέπει να λυθεί.

Ο Βρετανός είναι βαθιά πεπεισμένος ότι η άποψη των ομάδων περνά σε δεύτερη μοίρα όταν έχουμε να κάνουμε με τη Liberty Media και τη FIA, αφού πιστεύει ότι αυτές οι δύο είναι που θα ορίσουν τους επόμενους κανονισμούς, αρκεί πρώτα να βρεθούν σε ένα κοινό σύνολο, κάτι  που θα πρέπει να συμβεί γρήγορα, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στους κινητήρες.

Χρειάζεται πραγματικά ευθυγράμμιση μεταξύ του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων και του κυβερνητικού σώματος. Από τη στιγμή που είναι στην ίδια σελίδα, είναι περιττό το τι θέλουν οι ομάδες. Τα βασικότερα έχουν σειρά, πρέπει να ευθυγραμμιστούν και να παρουσιάσουν πώς θέλουν να είναι οι κανονισμοί, ειδικά όσον αφορά τα power units. Έχουμε ενδιαφερόμενα μέρη έξω από τη Formula 1, και ο χρόνος είναι κρίσιμος γι’ αυτούς, αν εξετάζουν την είσοδό τους στο άθλημα το 2021.

Η Liberty είχε μια θετική πρώτη χρονιά, έκαναν πολλά καλά πράγματα γύρω από το άθλημα. Αλλά, πολλά από αυτά είναι η βιτρίνα και όχι τα θεμελιώδη του αθλήματος. Οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι κρίσιμοι για τη Liberty και τη FIA, όταν και θα πρέπει να βρεθούν στην ίδια σελίδα και να παρουσιάσουν αυτό που θέλουν να δουν στη Formula 1 από το 2021 και μετά. Αυτό είναι τόσο σημαντικό για τους συμμετέχοντες, να ξέρουν τι υπογράφουν.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...