Για ακόμα μια φορά το αφεντικό της Geely και δισεκατομμυριούχος Li Shufu τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι, λίγες ημέρες μετά την αγορά του 9,69% του μετοχικού κεφαλαίου της Daimler, έναντι του ποσού των σχεδόν 9 δις δολάρια (€7.3 δις), αλλά και της δημοσίευσης της πρότασης για την εξαγορά του 70% της FCA με το ποσό των 22 δις δολαρίων, σήμερα μαθαίνουμε ότι ο Li ήθελε να επενδύσει και στην BMW.

Σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, ο Li υποσχέθηκε ότι θα μπορούσε να δώσει στην BMW καλύτερη πρόσβαση στην κινεζική αγορά, με αντάλλαγμα την τεχνογνωσία της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η BMW -άγνωστο γιατί- απέρριψε την πρόταση του Li, με την γερμανική μάρκα να έχει συνάψει συμφωνία με την Great Wall Motor για να πουλάει και να παράγει τα ηλεκτρικά της οχήματα στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου της Mini.

Γυρνώντας στην εξαγορά του μεριδίου της Daimler από την Geely, στην έκθεση της Γενεύης ακούστηκαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Mercedes-Benz, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του, δήλωσε:

Ιδανικά, θέλουμε μια win-win συμμαχία. Το να δώσουμε την τεχνολογία της Mercedes σε Volvo και Geely δεν είναι win-win.