Ένα από κύρια χαρακτηριστικά για τα οποία λατρεύονται τα μοντέλα της Porsche είναι ο ιδιαίτερος ήχος που βγαίνει από τις εξατμίσεις τους, είτε πρόκειται για κάποιον επίπεδο κινητήρα, είτε για V6 ή V8.

Την επόμενη χρονιά, όμως, η γερμανική εταιρία θα βγάλει στην αγορά το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, το Mission E. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιθώριο της έκθεσης της έκθεση της Γενεύης, ο επικεφαλής των ηλεκτρικών μοντέλων της Porsche, Stefan Weckbach, δήλωσε:

Είναι αλήθεια ότι οι sports εξατμίσεις μας αποτέλεσαν τεράστιο hit πωλήσεων στην τρέχουσα αγορά κινητήρων εσωτερικής καύσης και θα λείπουν στο ηλεκτρικό όχημα της Porsche.

Η Porsche δεν προτίθεται να “πέσει” σε τεχνάσματα ή να χρησιμοποιήσει ηχητικά εφέ για να μιμηθεί τον ήχο ενός οκτακύλινδρου κινητήρα, αλλά δίνουμε τη δέουσα προσοχή στον ήχο ως συναισθηματικό παράγοντα στο Misson Ε, χρησιμοποιώντας την τυπική σχεδιαστική προσέγγιση της Porsche και ενσωματώνοντας μια σαφή αναφορά στην τεχνολογία.

Κλείνοντας, όταν ο Weckbach ρωτήθηκε για τις επιδόσεις του Mission E και αν θα είναι ικανό να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα κάτω από 3 δευτ., απάντησε ότι φυσικά και θα μπορεί, όχι μόνο δύο φορές, τονίζοντας:

Οι οδηγοί της Porsche δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για την διάρκεια της απόδοσης. Το Mission E θα προσφέρει επαναληψιμότητα επιδόσεων και μια τελική ταχύτητα που θα μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλες αποστάσεις.

Να σημειωθεί πως το Porsche Mission E θα προσφέρεται τόσο σε Cross έκδοση, όσο σε coupe και σε cabriolet.