Απομένουν σχεδόν δύο εβδομάδες για τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της νέας Taycan, και η Porsche συνεχίζει το teasing του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου. Έτσι, σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία από το ταμπλό και τον πίνακα οργάνων της Taycan, και με την ευκαιρία αυτή η γερμανική εταιρία έκανε γνωστό ότι η Taycan θα έχει εγκατεστημένο εξαρχής το Apple Music.

Η συνεργασία Porsche με την Apple επεκτείνεται πολύ περισσότερο από τις απλές εφαρμογές, θα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν μέσω του Porsche Voice Assistant, πρόσβαση σε μοναδικά playlists, in-car streaming data με επιπλέον έως 6 μήνες δωρεάν πρόσβαση σε πάνω από 50 εκατομμύρια τραγούδια κλπ.

Από την φωτογραφία βλέπουμε ότι το ταμπλό του μοντέλου αποτελείται από δύο μεγάλες οθόνες, μια για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επικρατούν λιτές και επίπεδες γραμμές, ενώ στην κορυφή του ταμπλό υπάρχει ο χρονογράφος του Sport Chrono πακέτου.

Η Taycan θα κυκλοφορήσει στην αγορά από το 2020 έχοντας αρχική τιμή μεταξύ €65.000 και €75.000 και θα προσφέρεται σε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και απόδοσης με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ όπως εδώ στο Antallaktikaonline.gr. Σύμφωνα με τον CEO της Porsche, Oliver Blume, η Taycan θα έχει ίδια οδηγικά χαρακτηριστικά με αυτά της 911. Όπως είπε ο ίδιος:

“Όταν ξεκινήσαμε την δημιουργία της Taycan, θέσαμε έναν στόχο, να έχει τα ίδια οδηγικά χαρακτηριστικά με αυτά της 911. Πρόσφατα οδήγησα το αυτοκίνητο σε μια πίστα στην Ιταλία και ενθουσιάστηκα. Έχουμε το πλεονέκτημα που χαρίζει η ηλεκτρική κινητικότητα, έχουμε χαμηλότερο κέντρο βάρους λόγω της μπαταρίας και νοιώθεις πως οδηγείς μια 911.”

1Διάβασε ακόμη

H Taycan ολοκλήρωσε ένα 24ωρο συνεχές test στην πίστα του Nardo

Η βασική έκδοση θα παράγει 402 άλογα, η μεσαία (4S) 536 άλογα και η κορυφαία (Turbo) 600+ άλογα. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, η Taycan θα μπορεί να γυρνά στο Nurburgring σε λιγότερο από 8 λεπτά.

Η Porsche αναφέρει πως η Taycan διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, ενώ ετοιμάζει ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων, όπως και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό θα συναντάμε και ένα μπλοκέ πίσω διαφορικό.Η έκδοση των 600+ ίππων θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτ, τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12, έχοντας αυτονομία 500 χλμ.

Όλες οι εκδόσεις της θα είναι τετρακίνητες, με την Porsche να εξετάζει και μια φθηνότερη πισωκίνητη έκδοση, η οποία θα γίνει διαθέσιμη αρκετούς μήνες μετά το λανσάρισμα του μοντέλου. Η Taycan θα μπορεί να γυρνά στο Nurburgring σε λιγότερο από 8 λεπτά και ήδη η Porsche μετρά περισσότερες από 30.000 προπαραγγελίες.

2Διάβασε επίσης

Porsche Taycan με 600+ άλογα