Η Porsche παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια το εσωτερικό του πρώτου της αμιγούς ηλεκτρικού μοντέλου, της Taycan, που θα κάνει ντεμπούτο τον επόμενο μήνα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικό ξεχωρίζει κυρίως λόγω της ύπαρξης των 5 ψηφιακών οθονών, αφού συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια οθόνη στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, μια μικρότερη οθόνη για τις ρυθμίσεις του κλιματισμού, μια μικρή οθόνη για το σύστημα κλιματισμού των πίσω επιβατών και μια προαιρετική οθόνη μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, μέσω της οποίας αυτός θα μπορεί να αλλάζει εύκολα διάφορες ρυθμίσεις του αυτοκινήτου χωρίς να “ενοχλεί” τον οδηγό. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη οθόνη θα μπορούν να προβάλλονται και ταινίες ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση. 

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 16,8″, είναι κοίλος, έχει μικρά bezels και πραγματικό πολωτικό γυαλί με αντι-ανακλαστικές ιδιότητες. Έχει τέσσερα διαφορετικά modes λειτουργίας: Classic, Map, Full Map, Pure και στο τελευταίο δείχνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Η Taycan θα έχει εγκατεστημένο εξαρχής το Apple Music και μέσω του Porsche Voice Assistant, οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικά playlists, in-car streaming data με επιπλέον έως 6 μήνες δωρεάν πρόσβαση σε πάνω από 50 εκατομμύρια τραγούδια κλπ.

Δεξιά και αριστερά από τον πίνακα οργάνων υπάρχουν δύο μικρές επιφάνειες αφής που ρυθμίζουν διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως τα φώτα, η ανάρτηση και το traction control. Η κεντρική οθόνη έχει διαγώνιο 10,9″ και έχει και έναν ψηφιακό βοηθό που ενεργοποιείται με την φράση “Hey Porsche”. Κάτω από την κεντρική οθόνη συναντάμε δύο αεραγωγούς, που όπως και οι υπόλοιποι είναι ηλεκτρικά ελεγχόμενοι, και μέσω του Virtual Airflow Control, προσφέρει διάφορες επιλογές σχετικά με την ένταση και την ροή του αέρα μέσα στην καμπίνα.

Από κάτω τους υπάρχει μια ορθογώνια οθόνη 8,4″ με απτική ανάδραση, μέσω της οποίας ρυθμίζεται το σύστημα κλιματισμού και τα κλιματιζόμενα μπροστινά καθίσματα. Η οθόνη διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης γραφής, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να εισάγουν εύκολα διευθύνσεις στο σύστημα πλοήγησης. Η οθόνη για το σύστημα κλιματισμού των πίσω επιβατών έχει διαγώνιο 5,9″ και εξοπλίζεται και αυτή με απτική ανάδραση.

Η Taycan προσφέρεται με δύο διαφορετικά τιμόνια, το βασικό και το GT Sport που φέρει και τον διακόπτη αλλαγής προγραμμάτων οδήγησης. Οι ιδιοκτήτες της Taycan θα μπορούν να παραμετροποιήσουν πλήρως το εσωτερικό, επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορα δέρματα, ενώ για τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων προσφέρει και μια επιλογή χωρίς δέρμα, αφού υπάρχει διαθέσιμο το υλικό Race-Tex που είναι κατασκευασμένο εν μέρει από ανακυκλωμένες ίνες πολυεστέρα. Από ανακυκλωμένο υλικό Econyl είναι κατασκευασμένη τόσο η επένδυση του δαπέδου, όσο και τα πατάκια.

Το εσωτερικό της Taycan προσφέρεται και στα exclusive χρώματα Atacama Beige, Blackberry, Black-Lime Beige, Meranti Brown, με τους πελάτες να μπορούν να επιλέξουν ξύλινα, carbon, αλουμινένια και υφασμάτινα διακοσμητικά.