Μόλις ένα χρόνο αφότου άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών, το μοντέλο κατάφερε να πουλήσει 100.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Το Opel Crossland X ανήκει στην κατηγορία των B- SUV, και ήταν το πρώτο project συνεργασίας μεταξύ του PSA Groupe και της Opel, που ξεκίνησε το 2012. Το αυτοκίνητο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Peugeot 2008 και Citroen C3 Aircross, ενώ παράγεται στο εργοστάσιο της Zaragoza στην Ισπανία.

Το Crossland X προσφέρει μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού όπως σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Driver Drowsiness Alert), σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Automatic Emergency Braking), υψηλής τεχνολογίας προβολείς full LED, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών (Panoramic Rear View Camera) και σύστημα αναγνώρισης πλευρικού τυφλού σημείου (Side Blind Spot Alert).

Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο με κινητήρες diesel, βενζίνης και LPG, με κυβισμό από 1.200 έως 1.600 κ.εκ. που αποδίδουν από 75 άλογα έως 130 άλογα, και συνδυάζονται με 5-τάχυτα και 6-τάχυτα μηχανικά κιβώτια ή 6-τάχυτα αυτόματα.