Η σημερινή -όγδοη- γενιά του Volkswagen Passat (Β8) παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2014, και από το φθινόπωρο του ίδιου έτους ξεκίνησε η εμπορική του διάθεση στις αγορές της Ευρώπης. Έχοντας μια γεμάτη τετραετία κυκλοφορίας στις “πλάτες” του, η γερμανική εταιρία ετοιμάζει την ανανεωμένη έκδοση του μεσαίου sedan της, η οποία θα λανσαριστεί αρκετά σύντομα.

Αυτό δήλωσε στο Volkswagen Media Conference σήμερα ο Dr. Herbert Diess, πρόεδρος της VW, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το επανασχεδιασμένο Passat βρίσκεται στα αρχικά μπλοκ για την Ευρώπη. Ως συνήθως, το Passat θα είναι επίσης διαθέσιμο ως Variant και υβριδικό.

Και μπορεί η προηγούμενη γενιά του Passat να μην είχε facelift έκδοση, το σημερινό μοντέλο φαίνεται ότι θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το Arteon, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2017, χωρίς ωστόσο να “κλέβει” τον sport χαρακτήρα του δεύτερου.

Το Passat facelift θα εμπλουτιστεί με αρκετή τεχνολογία, καθώς θα διαθέτει συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης, καθώς και νέο σύστημα infotainment. Ακόμα θα διαθέτει ασύρματη φόρτιση smartphones, έλεγχο με χειρονομίες, head-up display, ενώ η κεντρική κονσόλα θα διαθέτει λιγότερους φυσικούς διακόπτες.