Η σημερινή -όγδοη- γενιά του Volkswagen Passat (Β8) παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2014, και από το φθινόπωρο του ίδιου έτους ξεκίνησε η εμπορική του διάθεση στις αγορές της Ευρώπης. Έχοντας μια γεμάτη τριετία κυκλοφορίας στις “πλάτες” του, η γερμανική εταιρία ετοιμάζει την ανανεωμένη έκδοση του μεσαίου sedan της, η οποία σύμφωνα με το γερμανικό Auto Bild θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο 2018.

Πιο συγκεκριμένα η διαδικτυακή παρουσίαση της θα γίνει το καλοκαίρι, με την κυκλοφορία της να ξεκινάει και πάλι το φθινόπωρο. Και μπορεί η προηγούμενη γενιά του Passat να μην είχε facelift έκδοση, το σημερινό μοντέλο φαίνεται ότι θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το Arteon, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να “κλέβει” τον sport χαρακτήρα του δεύτερου.

Το Passat facelift θα εμπλουτιστεί με αρκετή τεχνολογία, καθώς θα διαθέτει συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης, καθώς και νέο σύστημα infotainment. Ακόμα θα διαθέτει ασύρματη φόρτιση, έλεγχο με χειρονομίες, head-up display, ενώ η κεντρική κονσόλα θα διαθέτει λιγότερους φυσικούς διακόπτες.