Στην εποχή των υπετροφοδοτούμενων κινητήρων, η Mercury Racing επιμένει ατμοσφαιρικά και παρουσιάζει έναν ακόμη crate κινητήρα.

Ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας είναι χωρητικότητας 7 λίτρων και αποδίδει 750 άλογα στις 8.000 σ.α.λ με 773 Nm ροπής. Βασίζεται στο LS7 μπλοκ της GM, έχει λόγο συμπίεσης 11,7:1, έχοντας αλουμινένιες κυλινδροκεφαλές και δύο επιπλέον βαλβίδες ανά κύλινδρο σε σχέση με τον εργοστασιακό LS7 κινητήρα. Κάπως έτσι, αποδίδει 245 άλογα περισσότερα από αυτόν.

Ο κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί τόσο με μηχανικά, όσο και με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, μπορεί να λειτουργήσει και με αμόλυβδη βενζίνη 91 οκτανίων, ενώ απαιτεί 6,5 λίτρα συνθετικού λαδιού 15W-50.

H εταιρία πουλά τον κινητήρα “πακέτο” με την ECU, το δυναμό, την αντλία, τους ιμάντες, την καλωδίωση και ότι άλλο χρειάζεται για την τοποθέτηση του, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει και carbon εισαγωγή αέρα. Η Mercury προσφέρει 12μηνη εγγύηση και το πλήρες πακέτο κοστίζει 32.995 δολάρια. Εσύ τι θα προτιμούσες; Αυτόν, ή τον κινητήρα του Hellcat που πωλείται για 12.000 δολάρια;