Άλλη μια εταιρία θέλει να “κλέψει” λίγη από την αναμφισβήτητη επιτυχία της Tesla, με σκοπό να προωθήσει το δικό της αυτοκίνητο – υπηρεσία. Ο λόγος για την Cadillac και το αυτόνομο σύστημα της, που το ονομάζει Super Cruise και είναι διαθέσιμο στο CT6.

Ουσιαστικά αποτελεί την απάντηση της εταιρίας στο Autopilot της Tesla, και προσφέρει στους οδηγούς τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, αλλά πάντα απαιτεί από αυτούς να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο, με το σύστημα να χρησιμοποιεί κάμερες προκειμένου να διαβάζει τα μάτια του οδηγού και αν διαπιστώσει πως αυτός δεν έχει τη προσοχή του στο δρόμο, τότε απενεργοποιείται.

Όταν το σύστημα ενεργοποιηθεί, ειδοποιεί τον οδηγό να έχει συνεχώς τη προσοχή του στον δρόμο και αν αυτό δεν γίνεται, τότε μια σειρά κλιμακούμενων προειδοποιήσεων που περιλαμβάνουν οπτικές και ακουστικές ενδείξεις, προειδοποιητικές ενδείξεις δονήσεων στο κάθισμα προσπαθούν να κάνουν τον οδηγό να εστιάσει την προσοχή του στον δρόμο. Αν ο οδηγός εξακολουθήσει να μην ανταποκρίνεται στις ειδοποιήσεις, τότε το αυτοκίνητο θα σταματά ελεγχόμενα στην άκρη, ενώ θα ενεργοποιεί και το OnStar.

To Super Cruise κάνει χρήση τεχνολογίας LiDAR, καμερών, αισθητήρων και δεδομένων GPS προκειμένου να οδηγήσει αυτόνομα το CT6. Θα ενεργοποιείται μονάχα σε δρόμους που κρίνονται κατάλληλοι, με την Cadillac να δηλώνει πως οι μηχανικοί της χαρτογραφούν κάθε χιλιόμετρο αυτοκινητόδρομου τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, ώστε να παρέχουν εξαιρετικά λεπτομερείς χάρτες στο LiDAR.

 • που ακριβς την λεει στην TESLA…γιατι δυο φορες την ειδα τη διαφιμση…και δεν το καταλαβα !!! :-P

 • Anestis Genk
  • αχααχχαχααχαχαχαχχαχαχααχ μετα απο λιγο θα σταματησει γιατι θα σου πει….πανε βαλε σταγονες στα ματια…..τα εχεις στεγνωσει !!!!

 • Christos Dimou

  Ο ανταγωνισμός φέρνει τη βελτίωση του είδους.

 • Κάμερα σε μένα, μελλοντικές διαφημίσεις αυτόνομων:
  “Το δικό μας έχει σκοτώσει ΜΟΝΟΝ 13 χιλιάδες ανθρώπους”
  “Το δικό μας έχει σκοτώσει μεν 14 χιλιάδες ανθρώπους αλλά έχει εφταετή εγγύηση”
  “Το δικό μας έχει σκοτώσει όλους τους ανθρώπους που έχει συναντήσει και γι’αυτό είναι κουλ!”

  • πιστευεις οτι μετα αυτονομα θα εχουμε παραπανω θανατηφορα τροχαια δηλαδη ??

 • Bon Viveur

  Αν φοράς γυαλιά ηλίου θα σου λέει να τα βγάζεις;