Το 2016 ο ηθοποιός του Star Trek, Anton Yelchin, έχασε τη ζωή του όταν το Grand Cherokee του ΜΥ 2015, τσούλησε στο πάρκινγκ του σπιτιού του και χτύπησε τον Yelchin, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

Η οικογένεια του ηθοποιού είχε αποφασίσει να μηνύσει την FCA για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, με την εταιρία να είχε προβεί σε ανάκληση του μοντέλου λόγω ελαττωματικού software, το οποίο μπορούσε να οδηγήσει σε εσφαλμένη επιλογή ταχύτητας. Συγκεκριμένα, αυτό και ο επιλογέας αδυνατούσαν να συνεργαστούν με αποτέλεσμα να καταγραφούν 41 περιστατικά, στα οποία τα αυτοκίνητα δεν έμεναν στη θέση τους ενώ ήταν επιλεγμένο το “P” στο αυτόματο κιβώτιο.

Τώρα γίνεται γνωστό πως οι δύο πλευρές, κατέληξαν σε συμβιβασμό, με τους όρους να μην ανακοινώνονται. Η FCA δήλωσε ευχαριστημένη που έφτασαν σε φιλικό διακανονισμό για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά συνεχίζει να δίνει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια για την τραγική απώλεια του Yelchin.

Όπως είχε ανακοινώσει η NHTSA, ο επιλογέας ταχυτήτων του 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ευθύνεται για 686 καταγγελίες, 266 ατυχήματα και 68 τραυματισμούς. Η FCA ανακοίνωσε την ανάκληση 1,1 εκατομμυρίων αυτοκινήτων λόγω του επιλογέα ταχυτήτων μιας και οι οδηγοί πίστευαν εσφαλμένα πως είχαν βάλει τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου σε θέση “Park”, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κυλούν μετά την έξοδο του οδηγού.