Πωλείται η BMW 507 του John Surtees που είχε μέχρι το τέλος της ζωής του

Σχετικά άρθρα

Αν δεν γνωρίζεις τον Βρετανό οδηγό, τουλάχιστον θα σου πω ένα από τα κατορθώματα του: είναι ο μοναδικός οδηγός που κέρδισε το πρωτάθλημα τόσο στην F1, όσο και στις μηχανές. Το πρώτο το κατέκτησε με την Ferrari το 1964, ενώ στις μηχανές και στην μεγάλη κατηγορία των 500 κ.εκ. είχε πάρει 5 πρωταθλήματα (1956, 1958,1959 και 1960), όλα με την ομάδα της MV Augusta.

Ο Surtees πέθανε -πέρσι- σε ηλικία 83 ετών, και ένα από τα αυτοκίνητα του ήταν αυτή η πανέμορφη BMW 507. Λίγο μήνες μετά την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος, το 1956, είδε στον Hockenheim τον αρχιμηχανικό της BMW, Alexander von Falkenhausen, να οδηγεί μια 507, και αμέσως την ερωτεύτηκε.

Όταν το αφεντικό και ιδιοκτήτης της ομάδας του, Domenico Agusta, του ζήτησε τι θα ήθελε ως δώρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και ο Surtees απάντησε άμεσα το βαυαρέζικο roadster. Τελικά, ο Agusta και ο Surtees κατέληξαν να πληρώσουν από μισό για την αγορά του αυτοκινήτου, δίνοντας συνολικά περίπου 3.000 λίρες, που με σημερινή ισοτιμία ανέρχεται στα περίπου £69.000 (€80.000).

O Surtees χρησιμοποίησε εκτεταμένα το grand touring αυτοκίνητο του, και σε ένα ταξίδι του μέσω των Αλπεων κατάλαβε ότι του έλειπε δύναμη. Έτσι, η BMW έκανε πιο “ελεύθερη” την αναπνοή του V8 3,2-λίτρων κινητήρα, ενώ η Dunlop τοποθέτησε δισκόφρενα και σε όλα τα άκρα του αυτοκινήτου, αφού πρώτα είχε πραγματοποιήσει δοκιμές πέδησης στο Μπέρμιγχαμ.

Όταν υπέγραψε με τη Ferrari στα τέλη του 1962, ο Surtees έφτασε στο εργοστάσιο του Maranello στην αγαπημένη του BMW, οπότε ο Enzo Ferrari δήλωσε ότι οι οδηγοί του δεν θα μπορούσαν να έχουν γερμανικό αυτοκίνητο, ενώ αγωνίζονται για την ομάδα του, και να οδηγούν μια Ferrari αντ ‘αυτού. Και ο Ο Surtees είχε πει:

Όταν πήρα τον πρώτο μισθό μου, βρήκα ότι ο Γέρος είχε αφαιρέσει την τιμή του νέου αυτοκινήτου από την αμοιβή μου.

Η BMW 507 βγήκε σε μόλις 252 μονάδες, και η συγκεκριμένη ανήκε στον Surtees μέχρι την τελευταία του μέρα. Θα βγει σε δημοπρασία στο Goodwood, στις 13 Ιουλίου, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται από 2.000.000 μέχρι 2.200.000 λίρες.

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η νέα BMW X2 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η νέα BMW X2 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73...

BMW M3 CS by Dahler με 630 άλογα

Ο ελβετικός βελτιωτικός οίκος Dahler παρουσιάζει την πρότασή του για την BMW M3 CS. Με το πακέτο αναβάθμισης, ο 3,0-λιτρος twin-turbo κινητήρας δυναμώνει και...

Η BMW αφαιρεί το γράμμα “i” από τα βενζινοκίνητα μοντέλα της

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW αυξάνεται διαρκώς, όπου κύριο χαρακτηριστικό των ονομάτων τους είναι ότι ξεκινούν με το γράμμα "i", παραδείγματος χάριν...

H 3D Design βελτιώνει τη BMW X1

Ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος 3D Design παρουσιάζει το πακέτο που ετοίμασε για την νέα BMW X1. Το bodykit είναι κατασκευασμένο από carbon και αποτελείται...