Η Renault θέλοντας να κάνει το Captur πιο ελκυστικό στο νεανικό κοινό, προσθέτει την -περιορισμένης παραγωγής- έκδοση S-Edition. Αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στην Γαλλία, και ξεκινώντας από τα μηχανικά είναι διαθέσιμη με τον 1.2-λίτρων TCe βενζινοκινητήρα, απόδοσης 120 ίππων.

Εκτός αυτού, η γαλλική εταιρία βάζει για πρώτη φορά στο compact crossover της το 1.600άρη TCe βενζινοκινητήρα, απόδοσης 150 ίππων. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC. Τέλος, υπάρχει και ο κλασικός 1.500άρης dCi πετρελαιοκινητήρας, απόδοσης 110 ίππων που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση, το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο στο μπλε (Iron Blue) χρώμα, που συνδυάζεται με μαύρη (Etoile Black) ή γκρι (Platine Grey) οροφή. Ακίμα, υπάρχουν τα απαραίτητα S-Edition λογότυπα, γκρι (Gun Metal Grey) προστατευτικά στις πόρτες και ζάντες 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό συναντάμε alcantara και δερμάτινες επενδύσεις με μπλε ραφές. Ακόμα, υπάρχει το R-Line Evolution σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με οθόνη αφής 7 ιντσών, που προσφέρει συνδεσιμότητα με Android Auto, και Bluetooth, ενώ διαθέτει και σύστημα πλοήγησης της TomTom.