Από τη στιγμή που το Halo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μονοθέσια της Formula 1, οι περισσότεροι οπαδοί το μισήσαμε. Το σύστημα αντικειμενικά είναι άσχημο, με την αποτελεσματικότητά του να κρίνεται σχεδόν άχρηστη απέναντι σε μικρά αντικείμενα, λόγω των τεράστιων κενών που έχει.

Εκτός από αυτό, πολλοί θεωρούν ότι το ρίσκο δεν πρέπει να φύγει από το άθλημα που συμμετέχουν οι ταχύτεροι οδηγοί του κόσμου, ωστόσο η FIA έχει πολύ διαφορετική γνώμη. Μετά από το Αυστραλιανό Grand Prix, μαθαίνουμε ότι φάνηκε και κάπου χρήσιμο. Όχι, δεν συνέβη κάποιο σφοδρό ατύχημα, απλώς ο Kimi Raikkonen λέει ότι του έκρυβε τον ήλιο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν υπήρξε διαφορά συγκριτικά με τις δοκιμές ή κάποιο άλλο σημείο, και νομίζω ότι σίγουρα δεν σε ενοχλεί στην τελική. Νομίζω ότι ήταν χρήσιμο εδώ, λόγω του ήλιου. Όταν είναι στο σωστό ύψος, κάνει σκιά στα μάτια.

Ο Sebastian Vettel δεν είχε εξαρχής πρόβλημα με το σύστημα, και τώρα λέει πως όντως έκρυβε τον ήλιο, καθώς δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγώνας ξεκινούσε στις 16:10 τοπική ώρα, συνεπώς είχε πέσει αρκετά προς το τέλος του αγώνα. Ο 4άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι υπέρ του Halo, λέγοντας πως ίσως κάποια μέρα να σώσει έναν οδηγό από σοβαρό τραυματισμό.

Νομίζω ότι ήταν χρήσιμο εδώ, και αύξησε την ασφάλεια. Ίσως να μην αρέσει στους οπαδούς το πώς φαίνεται, αλλά ίσως κάνει μεγάλη διαφορά για εμάς κάποια μέρα, και είναι καλό να το έχουμε. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως, δεν ήταν θέμα, όπως είπε και ο Kimi, βοήθησε σε αυτό.

Μετά το τέλος του αγώνα, σε ενοχλούσε ο ήλιος και δεν μπορούσες να δεις τόσο καλά τον κόσμο. Ήταν καλύτερα να κοιτάω κάτω από αυτό, γιατί δεν είμαι τόσο ψηλός. Εκτός από αυτό, δεν είδα  καμία διαφορά.