Η BMW και η Daimler ανακοίνωσαν σήμερα πως συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες υπηρεσίες, όπως ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων -car sharing- και η φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με βάση τους όρους της συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες διαμοιρασμού αυτοκινήτων Car2Go και DriveNow, καθώς και υπηρεσίες στάθμευσης και φόρτισης, οι Daimler και BMW θα έχουν ποσοστό 50% η κάθε μια σε μια κοινοπραξία.

Όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες, στόχος τους είναι να προσφέρουν στους πελάτες ένα σύστημα έξυπνων, συνδεδεμένων υπηρεσιών κινητικότητας.

Ως πρωτοπόροι στην κατασκευή οχημάτων, δεν θα αφήσουμε το έργο της διαμόρφωσης της μελλοντικής αστικής κινητικότητας σε άλλους,

δήλωσε ο CEO της Daimler, κάνοντας μια έμμεση αναφορά στον ανταγωνισμό με εταιρείες όπως η Uber.

Η Car2Go της Daimler, η οποία λανσαρίστηκε το 2008, διαχειρίζεται περίπου 14.000 αυτοκίνητα σε 26 πόλεις της Βόρειας Αμερικής, στη Δυτική Ευρώπη και στην Κίνα. Η DriveNow είναι μια κοινοπραξία ανάμεσα στην BMW και την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, η οποία ιδρύθηκε το 2011. Στο δυναμικό της εταιρείας περιλαμβάνονται πάνω από 6.000 οχήματα σε εννιά μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.