Το 2016, στην έκθεση του Παρισιού δεν πήγαν οι Aston Martin, Bentley, Ford, Lamborghini, Subaru και Volvo, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, 9 αυτοκινητοβιομηχανίες επέλεξαν να μην παρευρεθούν στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Στην φετινή Γενεύη δεν πήγαν οι Opel, DS και MINI, στο Ντιτρόιτ του 2019 δεν θα πάνε BMW και Mercedes, και σήμερα γίνεται γνωστό ότι η Nissan δεν θα έχει περίπτερο στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρόεδρος της Nissan Δυτικής Ευρώπης, Bernard Loire, τονίζοντας:

Δεν έχουμε τίποτα καινούριο να παρουσιάσουμε. Πρέπει, επίσης, να πάρουμε αποφάσεις, ήμασταν στην Γενεύη και στις εκθέσεις αφοσιωμένες σε ψηφιακές και νέες τεχνολογίες.

Και κάπως έτσι φαίνεται ότι σιγά σιγά έρχεται το τέλος των εκθέσεων αυτοκινήτου, με την Γενεύη να φαίνεται ότι θα είναι αυτή που θα “πεθάνει” τελευταία.

  • Φωτόνιον

    Έχοντας την τύχη να επισκεφτώ την έκθεση της Γενεύης αρκετές φορές στο παρελθόν, νομίζω ότι πράγματι θα είναι η τελευτάια που θα πεθάνει. Μοιάζει πιο πολύ με γιορτή της αυτοκίνησης, αλλά και γίνεται στην κατάλληλη χώρα για να παραβρεθούν και οι ‘εξωτικοί’ κατασκευαστές, αλλά και να πουλήσουν τη πραμάτεια τους. Επομένως και η πλέμπα θέλει να πάει για να δει από κοντά Pagani, Koeniggseg, Bugatti, RR, κτλ., αλλά και έχει νόημα για τους κατασκευαστές να πάνε γιατί είναι η πιο σημαντική όλων και δεν αποτελεί ‘έδρα’ κανενός κατασκευαστή.