Άκρως θετικά σχόλια συγκέντρωσε η Honda κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών. Ο RA618H ήταν ένα αξιόπιστο power unit, με μικρά μόνο προβλήματα στη Βαρκελώνη, ωστόσο η χρονιά δεν ξεκίνησε ιδανικά για την Toro Rosso και την ιαπωνική εταιρεία, καθώς το Αυστραλιανό Grand Prix δεν κύλησε χωρίς προβλήματα, με τον Pierre Gasly να εγκαταλείπει με πρόβλημα στην MGU-H και το turbo.

Έτσι, οι Ιάπωνες σε συνεργασία με την STR αποφάσισαν πως οι οδηγοί θα έχουν νέα εξαρτήματα εν όψει του δεύτερου Grand Prix. Τόσο ο Brendon Hartley όσο και ο Gasly θα χρησιμοποιήσουν νέα MGU-H και νέο turbo, ενώ ο Γάλλος θα φορέσει τον δεύτερο κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), λόγω του προβλήματος στην Αυστραλία.

Αν σκεφτούμε πως κάθε οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει τρεις κινητήρες εσωτερικής καύσης, τρεις MGU-H και τρία turbo όλη τη χρονιά δίχως ποινή, είναι σχεδόν δεδομένο πως οι οδηγοί της Toro Rosso δε θα γλιτώσουν τις ποινές στο μέλλον, αφού μένουν ακόμα 20 Grands Prix. Ο  Toyoharu Tanabe, Τεχνικός Διευθυντής της Honda F1, δήλωσε σχετικά:

Η αντικατάσταση των εξαρτημάτων για τον δεύτερο αγώνα είναι προφανώς μια δύσκολη απόφαση και δεν είναι το ιδανικό, με δεδομένο ότι ο αριθμός των power units και των εξαρτημάτων είναι μόλις τρία για όλη τη σεζόν. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος και θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δε θα επαναληφθεί το ίδιο πρόβλημα.

Παρόλο που το Σακχίρ είναι μια δύσκολη πίστα για το power unit, ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή, μιας και εστιάζουμε σε αυτόν τον αγώνα και τον επόμενο.