Από το 1985 και μέχρι το 2009, που αποχώρησε επίσημα και ανεπίσημα από το Rally Dakar, η Mitsubishi κέρδισε το πιο δύσκολο αγώνα αντοχής 12 φορές, παραμένοντας μέχρι και σήμερα ο πολυνίκης του θεσμού, παρότι έχουν περάσει 8 χρόνια απουσίας.

Όλες οι νίκες έγιναν με τις εκάστοτε εκδόσεις του Pajero, το οποίο άλλοτε συμμετείχε ως αγωνιστική παραλλαγή, και άλλοτε ως buggy. Μετά τη νίκη το 1997, η Mitsubishi έβγαλε ένα homologation special, δηλαδή ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου, που όπως όριζαν οι κανονισμοί της FIA, για να λάβει μέρος σε έναν αγώνα ή μία διοργάνωση, έπρεπε να έχουν μία X παραγωγή.

Η ιαπωνική εταιρία έβγαλε το αυτοκίνητο σε 2.500 μονάδες πριν 20 χρόνια, έτσι ώστε να τρέξει από το 1998 στην κατηγορία Τ2. Η Mitsubishi τα έδωσε όλα για να κερδίσει στην T2 κατηγορία το Pajero, με το αυτοκίνητο δρόμου να μεταμορφώνεται από ένα φυσιολογικό Pajero σε τέρας με one-off εξαρτήματα. Στόχος όπως πάντα, ήταν η νίκη στην κατηγορία, αλλά το Pajero Evolution ήταν τόσο καλό που κέρδισε γενικά… για την ακρίβεια, έκανε 1-2-3!

Κινούνταν από έναν V6 3,5 λίτρων που απέδιδε 280 άλογα και περίπου 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυαζόταν με ένα 5-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης φυσικά. Η ανάρτηση –μοναδική για αυτή την έκδοση– αποτελούνταν από διπλά ψαλίδια εμπρός και μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Είναι πλατύτερο 125 χλστ εμπρός και 110 χλστ πίσω, ενώ πατάει σε ελαστικά 265/70/16 και στους τέσσερις τροχούς. Τέλος, με βάρος που αγγίζει τους 2 τόνους, λίγα πράγματα μπορούν να το σταματήσουν στον δρόμο, ή πολύ μακριά από αυτόν. Το Pajero Evo μπορεί να μην έβαζε φωτιά στον δρόμο, αλλά ήταν ένα super-SUV, πολλά χρόνια πριν αυτά γίνουν μόδα!