Αργά ή γρήγορα η Rolls-Royce θα βγάλει στην αγορά ένα ηλεκτρικό μοντέλο, κυρίως λόγω της αγοράς της Κίνας. Αυτό δήλωσε ο Stefan Juraschek, επικεφαλής ηλεκτρικών κινητήρας της BMW Group ο οποίος είπε πως ήδη υπάρχει ζήτηση για τέτοια μοντέλα, ειδικά από την αγορά της Κίνας.

Ο Juraschek συμπλήρωσε πως η τελική απόφαση σχετικά με την ηλεκτρική Rolls-Royce δεν έχει παρθεί ακόμη, κυρίως επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία των μπαταριών που θα προσφέρουν ένα επίπεδο αυτονομίας για τα πρότυπα της Rolls-Royce. Το πρώτο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας που θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση θα είναι η Phantom, της οποίας η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτροκινητήρες.

Ο CEO της Rolls-Royce είπε πως πήραν την απόφαση να μην ασχοληθούν με τα υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά να μεταβούν απευθείας στα ηλεκτρικά, συμπληρώνοντας πως τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης και πως οι πελάτες της εταιρίας δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την υβριδική τεχνολογία.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ο δρόμος προς τα εμπρός και δεν υπάρχει το βήμα της υβριδοποίησης για εμάς. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι το μέλλον και δεν κάνουμε λάθος. Υπάρχει μια στιγμή, που για την ώρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αποτελούν παρελθόν. Αυτό θα πάρει πολύ καιρό, αλλά θα συμβεί.

Η υβριδοποίηση είναι μια τάση της εποχής και δεν είναι τόσο επαναστατική για μια εταιρία σαν την Rolls-Royce και για τους πελάτες της.

Τέλος ο CEO της Rolls-Royce είπε πως ετοιμάζουν αυτόνομη τεχνολογία, παρότι αυτή για την ώρα δεν είναι στις προτεραιότητές τους, μιας και οι πελάτες της δεν οδηγούν οι ίδιοι τα αυτοκίνητα, αφού έχουν σοφέρ.