Καθυστερεί η ηλεκτρική Rolls-Royce

Σχετικά άρθρα

Αργά ή γρήγορα η Rolls-Royce θα βγάλει στην αγορά ένα ηλεκτρικό μοντέλο, κυρίως λόγω της αγοράς της Κίνας. Αυτό δήλωσε ο Stefan Juraschek, επικεφαλής ηλεκτρικών κινητήρας της BMW Group ο οποίος είπε πως ήδη υπάρχει ζήτηση για τέτοια μοντέλα, ειδικά από την αγορά της Κίνας.

Ο Juraschek συμπλήρωσε πως η τελική απόφαση σχετικά με την ηλεκτρική Rolls-Royce δεν έχει παρθεί ακόμη, κυρίως επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία των μπαταριών που θα προσφέρουν ένα επίπεδο αυτονομίας για τα πρότυπα της Rolls-Royce. Το πρώτο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας που θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση θα είναι η Phantom, της οποίας η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτροκινητήρες.

Ο CEO της Rolls-Royce είπε πως πήραν την απόφαση να μην ασχοληθούν με τα υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά να μεταβούν απευθείας στα ηλεκτρικά, συμπληρώνοντας πως τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης και πως οι πελάτες της εταιρίας δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την υβριδική τεχνολογία.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ο δρόμος προς τα εμπρός και δεν υπάρχει το βήμα της υβριδοποίησης για εμάς. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι το μέλλον και δεν κάνουμε λάθος. Υπάρχει μια στιγμή, που για την ώρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αποτελούν παρελθόν. Αυτό θα πάρει πολύ καιρό, αλλά θα συμβεί.

Η υβριδοποίηση είναι μια τάση της εποχής και δεν είναι τόσο επαναστατική για μια εταιρία σαν την Rolls-Royce και για τους πελάτες της.

Τέλος ο CEO της Rolls-Royce είπε πως ετοιμάζουν αυτόνομη τεχνολογία, παρότι αυτή για την ώρα δεν είναι στις προτεραιότητές τους, μιας και οι πελάτες της δεν οδηγούν οι ίδιοι τα αυτοκίνητα, αφού έχουν σοφέρ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ghoster. Νεκροφόρα βασισμένη στη Rolls-Royce Ghost

Η ιταλική εταιρία Biemme Special Cars έχει δημιουργήσει την Ghoster, μια νεκροφόρα που βασίζεται στη Rolls-Royce Ghost. Είναι μια από τις πιο πολυτελείς νεκροφόρες...

BMW, Mini, και Rolls-Royce υιοθετούν το πρότυπο φόρτισης της Tesla

Το BMW Group ανακοίνωσε σήμερα ότι εντάσσεται στην αυξανόμενη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα υιοθετήσουν το βύσμα της Tesla (NACS) για τα αμιγώς ηλεκτρικά...

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis Private Collection

Η Rolls-Royce βγάζει στην αγορά μια περιορισμένης παραγωγής έκδοσης της Ghost Black Badge που εμπνέεται από την ολική έκλειψη ηλίου, με μια να συμβαίνει...

Νέος CEO για τη Rolls-Royce, ο Torsten Muller-Otvos αποχωρεί μετά από 13 χρόνια

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Torsten Muller-Otvos θα αποσυρθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις 30 Νοεμβρίου 2023 και θα τον διαδεχθεί...