Η Chevrolet συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας Corvette στους δρόμους των ΗΠΑ και κάπως έτσι κάποιος την βρήκε στη πορεία του και την κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο.

Η 8η γενιά του πετυχημένου σπορ αμερικάνικου μοντέλου θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2019, με την Chevrolet να επενδύει στο εργοστάσιο της στο Bowling Green του Kentucky περί τα 700 εκ. για τεχνολογική ανάπτυξη και νέο τμήμα βαφής, προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή της κεντρομήχανης πλατφόρμας, η οποία θα αλλάξει την ιστορία του μοντέλου το οποίο κυκλοφορεί από το 1953.

Με την προαναφερθείσα απόφαση να υποκινείται κυρίως από την θέληση των επικεφαλών να φέρουν νεότερους αγοραστές στις εκθέσεις αυτοκινήτου της Chevrolet και ενδεχομένως να αλλάξουν το αγοραστικό target group της εταιρείας.

Η κεντρομήχανη Corvette θα προσφέρεται με δύο DOHC twin-turbo V8 κινητήρες, έναν 4,2-λίτρων και έναν 5,5-λίτρων, όπως και με τον τωρινό V8 6,2-λίτρων της. Η κατασκευή των κινητήρων θα γίνεται στο εργοστάσιο της GM στην πόλη Tonawanda με τον 6,2-λίτρων V8 να κατασκευάζεται σε 14.000 μονάδες ετησίως, ο 4,2-λίτρων σε 7.000 μονάδες ετησίως και ο 5,5-λίτρων σε 5.000 μονάδες ετησίως.

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο 5,5-λίτρων V8 θα παράγει 850 άλογα με 976 Nm ροπής, με τον κινητήρων των 4,2-λίτρων να τοποθετείται και σε ένα σπορ μοντέλο που θα βγάλει στην αγορά η Cadillac.