Spy Video: Η νέα κεντρομήχανη Corvette σε δοκιμές

Σχετικά άρθρα

Η Chevrolet συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας Corvette στους δρόμους των ΗΠΑ και κάπως έτσι κάποιος την βρήκε στη πορεία του και την κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο.

Η 8η γενιά του πετυχημένου σπορ αμερικάνικου μοντέλου θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2019, με την Chevrolet να επενδύει στο εργοστάσιο της στο Bowling Green του Kentucky περί τα 700 εκ. για τεχνολογική ανάπτυξη και νέο τμήμα βαφής, προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή της κεντρομήχανης πλατφόρμας, η οποία θα αλλάξει την ιστορία του μοντέλου το οποίο κυκλοφορεί από το 1953.

Με την προαναφερθείσα απόφαση να υποκινείται κυρίως από την θέληση των επικεφαλών να φέρουν νεότερους αγοραστές στις εκθέσεις αυτοκινήτου της Chevrolet και ενδεχομένως να αλλάξουν το αγοραστικό target group της εταιρείας.

Η κεντρομήχανη Corvette θα προσφέρεται με δύο DOHC twin-turbo V8 κινητήρες, έναν 4,2-λίτρων και έναν 5,5-λίτρων, όπως και με τον τωρινό V8 6,2-λίτρων της. Η κατασκευή των κινητήρων θα γίνεται στο εργοστάσιο της GM στην πόλη Tonawanda με τον 6,2-λίτρων V8 να κατασκευάζεται σε 14.000 μονάδες ετησίως, ο 4,2-λίτρων σε 7.000 μονάδες ετησίως και ο 5,5-λίτρων σε 5.000 μονάδες ετησίως.

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο 5,5-λίτρων V8 θα παράγει 850 άλογα με 976 Nm ροπής, με τον κινητήρων των 4,2-λίτρων να τοποθετείται και σε ένα σπορ μοντέλο που θα βγάλει στην αγορά η Cadillac.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota Supra GRMN σε δοκιμές στο Nurburgring

Στην πίστα του Nurburgring η Toyota συνεχίζει τις δοκιμές της GRMN έκδοσης της Supra. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο...

Η νέα BMW M5 σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της M5, με το αυτοκίνητο να είναι plug-in υβριδικό και να συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8...