Vettel: 3 με 4 δέκατα ταχύτερη η Mercedes

Σχετικά άρθρα

Όντας η περσινή Πρωταθλήτρια και όντας αποφασισμένη να εξαφανίσει τα αρνητικά χαρακτηριστικά της W08, η Mercedes ξεκινούσε ως φαβορί τη φετινή σεζόν. Σίγουρα, οι ταχύτεροι χρόνοι των χειμερινών δοκιμών ανήκουν στη Ferrari, όμως αυτοί ήρθαν σε προσομοίωση κατατακτήριων, κάτι που ποτέ δεν έκανε η Mercedes, αφού δεν χρησιμοποίησε την hypersoft γόμα, μένοντας επικεντρωμένη στις μεγάλες αποστάσεις, εκεί που έδειξε πολύ καλό ρυθμό.

Στην Αυστραλία, η ομάδα του Brackley είχε ξεκάθαρα το ταχύτερο μονοθέσιο. Σίγουρα, ο Sebastian Vettel εκμεταλλεύτηκε άψογα το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας για να περάσει μπροστά και τελικώς να κερδίσει, ωστόσο τώρα ο Γερμανός παραδέχεται πως η W09 είναι το ταχύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή, υπολογίζοντας πως η διαφορά κυμαίνεται μεταξύ τριών και τεσσάρων δεκάτων.

Έχουμε αρκετά έξυπνους ανθρώπους για να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε ακόμα αρκετά γρήγοροι. Μετά από κάθε φορά που βγαίναμε για να τρέξουμε, οι μηχανικοί τα κοιτούσαν όλα, σε μια προσπάθεια να πάρουμε περισσότερη απόδοση από τον εαυτό μας, από την ομάδα, από το μονοθέσιο.

Δεν είναι μυστικό ότι δεν είμαστε ακόμα αρκετά γρήγοροι και ότι η Mercedes είναι ταχύτερη. Αλλά, βγαίνουμε και αγωνιζόμαστε. Αν κοιτάξετε τον ρυθμό, στις δοκιμές και τον πρώτο αγώνα, είναι σαφές ότι η Mercedes είναι ταχύτερη, ίσως με διαφορά τριών ή τεσσάρων δεκάτων. Ο Lewis έλεγχε τον ρυθμό του στο ξεκίνημα της Αυστραλίας και πίεζε όταν έπρεπε. Έλεγχε τον ρυθμό. Νομίζω ότι αυτή είναι μια δίκαιη απάντηση.

Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δηλώνει πίστη στις ικανότητες των μηχανικών του, μιας και η SF71H έχει πολλές δυνατότητες, οι οποίες θα πρέπει να βγουν γρήγορα στην επιφάνεια. Επίσης, ο 30χρονος θεωρεί ότι η διαφορά που ανέφερε δεν αφορά μόνο τις κατατακτήριες, αλλά και τον αγωνιστικό ρυθμό.

Θα πρέπει να έχουμε ρυθμό για να κερδίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το κάνουμε. Το μονοθέσιο έχει δυνατότητες, όμως θα πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο και να τους φτάσουμε γρήγορα, για να παλεύουμε για νίκες, όπως κάναμε πέρυσι σε πολλούς αγώνες. Νομίζω ότι τα 3-4 δέκατα αφορούν τόσο τον αγώνα όσο και τις κατατακτήριες. Στις κατατακτήριες, η διαφορά φαίνεται λίγο μεγαλύτερη απ’ ό,τι θα έπρεπε.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...