Πριν πέντε μήνες, η McLaren σοκάρε τον αυτοκινητιστικό κόσμο με την παρουσίαση της Senna, και την εμφάνιση της. Ο Robert Melville, επικεφαλής σχεδιασμού της McLaren Automotive, είναι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα που βλέπεις, και σήμερα μαθαίνουμε τον λόγο που οι βρετανοί επέλεξαν να δώσουν το θρυλικό όνομα στο μοντέλο τους.

Με το Senna -το πρώτο μοντέλο της νέας γενιάς της Ultimate Series- η McLaren αποτίει φόρο τιμής στον Βραζιλιάνο θρύλο της F1, Ayrton Senna da Silva, αλλά ήταν οι αρχές και οι αξίες του διάσημου Βραζιλιάνου οδηγού που την ώθησαν για την ονοματοδοσία, όπως θα δεις στο παρακάτω video να εξηγούν μερικοί μηχανικοί και σχεδιαστές της εταιρίας.

Ο Dan Parry-Williams, διευθυντής μηχανικού σχεδιασμού της McLaren, είπε:

Οι αξίες του, η οδήγηση του και η αποφασιστικότητά του, και η επιδίωξή του για το άριστο επηρέασαν όχι μόνο τη ζωή του, αλλά τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουμε τα αυτοκίνητα στη McLaren.

Από την άλλη, ο Marcus Waite, επικεφαλής μηχανικός, τόνισε:

Ο Ayrton έμεινε για τέτοιου είδους εμμονές στις λεπτομέρειες, αυτή η επιθυμία του να είναι γρήγορος.

Τέλος, ο Richard Farquhar, επικεφαλής μηχανικός κινητήρων και οχημάτων, πρόσθεσε:

Η συγκέντρωση του, η ακλόνητη αποφασιστικότητα του να ξεπεράσει το όριο, το οποίο από μόνο του έπειτα γίνεται έμπνευση. Ήταν απίστευτα συγκεντρωμένος το να είναι ο καλύτερος που θα μπορούσε να είναι για να επιτύχει τα υψηλότερα επίπεδα στο άθλημα του.