Η Porsche επενδύει δισεκατομμύρια στο ηλεκτρικό της μέλλον της, αλλά δεν παραμελεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο CEO της, Oliver Blume σε πρόσφατη συνέντευξη του δεσμεύτηκε πως οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της βιομηχανίας την επόμενη δεκαετία, ενώ για τους πετρελαιοκινητήρες πρόσθεσε πως αυτοί έχουν αρκετά χρόνια μπροστά τους για να θεωρηθούν νεκροί. Μεταξύ άλλων είπε:

Η Porsche δεν αναπτύσσει ή κατασκευάζει τους δικούς της πετρελαιοκινητήρες και δεν σχεδιάζει να το αλλάξει αυτό στο μέλλον. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλείψουμε ξαφνικά το ντίζελ.

Υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση για αυτή τη δήλωση. Οι πετρελαιοκινητήρες γενικά παράγουν λιγότερες εκπομπές CO2 από τους κινητήρες βενζίνης, συμβάλλοντας σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας για τις εκπομπές CO2. Παρά το γεγονός ότι το μερίδιο των πετρελαιοκινητήρων στα νέα μοντέλα της Porsche που πουλά παγκοσμίως, είναι σήμερα περίπου 14%, υπάρχουν περιοχές στον πλανήτη, όπου οι πελάτες “αγαπούν” τους συγκεκριμένους κινητήρες.

Υπάρχουν πολλές αγορές, όπως στη Νότια Ευρώπη, όπου οι άνθρωποι πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τη σημερινή συζήτηση της Γερμανίας για το μέλλον του ντίζελ. Εκεί, το 80% των πελατών αγοράζουν ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο,

εξηγεί ο Blume.

Η Porsche και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα στραφούν τελικά εξ ολοκλήρου στην ηλεκτρική ενέργεια, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Ο Blume προβλέπει ότι η τελευταία Porsche που θα τροφοδοτηθεί με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα κυκλοφορήσει στην αγορά περίπου το 2030.