Η Audi έχει πάει στο Nurburgring ένα E-Tron Quattro προκειμένου να κάνει τελικές δοκιμές εξέλιξης. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στις 30 Αυγούστου σε μια ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει στις Βρυξέλλες, εκεί όπου και θα κατασκευάζεται μαζί με το E-Tron Sportback . Η γερμανική εταιρία έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται παραγγελίες για αυτό, με την τιμή του να ξεκινάει από τα €80.000 στη Γερμανία, και τη Νορβηγία να έχει ήδη 5.000 κρατήσεις.

Ο σχεδιασμός του αμιγώς ηλεκτρικού SUV είναι αρκετά πιο σπορ από αυτόν του Q5, διαθέτοντας LED φωτιστικά σώματα, κλειστή γρίλια και στο εσωτερικό του υπάρχει αρκετός χώρος για πέντε επιβάτες. Η Audi δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες του μοντέλου, εκτός του ότι διαθέτει το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης που ονομάζει e-quattro, μιας και οι ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται τοποθετημένοι και στους δύο άξονες.


Οι κορυφαίες εκδόσεις επιδόσεων θα χρησιμοποιούν τρεις ηλεκτροκινητήρες (έναν μπροστά και δύο πίσω). Το σύστημα κίνησης θα μπορεί να μεταφέρει την ροπή όπου χρειαστεί (εμπρός, πίσω, δεξιά, αριστερά) μέσα σε νανοδευτερόλεπτα, δίνοντας έτσι στο crossover καλύτερο χειρισμό από ένα αντίστοιχο μοντέλο βενζίνης ή πετρελαίου.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει τουλάχιστον δύο μεγέθη μπαταριών στους πελάτες, τα οποία θα υποστηρίζουν ταχυφορτιστές 150 kW, με το 80% των μπαταριών να φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά. Η Audi αναφέρει πως τα e-tron μοντέλα της θα υποστηρίζουν και ταχυφορτιστές 350 kW όταν αυτοί αναπτυχθούν σε ευρεία κλίμακα, ενώ θα υποστηρίζουν και ασύρματη επαγωγική φόρτιση. Το E-Tron αναμένεται να έχει 400 χλμ πραγματικής αυτονομίας.

Η εταιρία με σήμα τους τέσσερις κύκλους, μέχρι το 2025 θα έχει στην αγορά 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με τα 12 εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Από αυτά, τουλάχιστον τα 4 θα είναι SUV. Στο μέλλον η Audi θα κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα σε όλα της τα εργοστάσια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Μεξικού και της Ουγγαρίας.