Η Ford έδωσε την πρώτη φωτογραφία της Mustang Cobra Jet, η οποία θα είναι η δυνατότερη και ταχύτερη εργοστασιακή Mustang που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Κίνηση θα παίρνει από τον κομπρεσοράτο 5,2-λίτρων Coyote V8 κινητήρα της Ford Performance, ο οποίος θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει το 400αρι σε περίπου 8,5 δευτερόλεπτα, έχοντας ταχύτητα εξόδου τα 240+ χλμ/ώρα.

Το μοντέλο διαθέτει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, πίσω άξονα 9″ και coil-over αμορτισέρ ειδικά σχεδιασμένα για drag αγώνες. Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του μοντέλου θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, αλλά γνωρίζουμε πως θα έχει roll cage εγκεκριμένο από τον NHRA και Racetech FIA καθίσματα.

Η παραγωγή της θα περιοριστεί σε 68 μονάδες, όλα βαμμένα σε κόκκινο ή λευκό χρώμα που θα συνδυάζονται με ειδικά γραφικά “Cobra Jet’s 50th birthday”. Το μοντέλο θα μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες dragster του NHRA (National Hot Rod Association), αλλά και στη κατηγορία National Muscle Car Association του National Mustang Racers Association.