Υπάρχει μια στιγμή στην καριέρα του Ayrton Senna που απέδειξε ότι είναι “Θεός”, και αυτή συνέβη στις 12 Μαΐου του 1984. Πιο συγκεκριμένα, για τα εγκαίνια του “μικρού” ‘Ring, η Mercedes διοργάνωσε έναν αγώνα με προσκεκλημένους 20 οδηγούς, οι μισοί εκ των οποίων ήταν εν ζωή πρωταθλητές της F1. Ο Senna ήταν μια παντελώς άγνωστη ποσότητα, τιμώμενος και μόνο από την ευκαιρία να μοιραστεί την πίστα με τους Niki Lauda, John Surtees, James Hunt, Stirling Moss, και Alain Prost, ο οποίος τον είχε παραλάβει από το αεροδρόμιο.

Οι Mario Andretti, Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet, Jackie Stewart και Juan Manuel Fangio είχαν προσκληθεί να τρέξουν, αλλά τελικά δεν συμμετείχαν στον αγώνα. Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Mercedes, Gerd Kremer, ο οποίος είχε συναντήσει τον Senna τον προηγούμενο χρόνο σε αγώνα F3, τον είχε κάλεσε να πάρει τη θέση του Fittipaldi. Την εποχή εκείνη ο Senna είχε τρέξει σε μόλις τέσσερις αγώνες στην F1 με την Toleman και δεν κατάφερε να προκριθεί για τον πιο πρόσφατο, αυτόν στην Imola.

Με τα πολλά, ο Senna -24 χρονών τότε- κέρδισε τον συγκεκριμένο αγώνα, με όλους τους οδηγούς να έχουν στα χέρια τους μια Mercedes 190 E 2.3-16, τρέχοντας πρακτικά σε έναν αγώνα ενιαίου. Ο Senna σόκαρε τους πάντες και επικράτησε με ευκολία απέναντι σε 10 παγκόσμιους πρωταθλητές, με τον Prost να υποστηρίζει πως βρέθηκε εκτός δρόμου κατόπιν «παραίνεσης» του Βραζιλιάνου, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Niki Lauda.

Αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο με το οποίο έτρεξε ο Αυστριακός βρίσκεται προς πώληση από την εταιρία Jan B. Lühn, και σύμφωνα με την αγγελία βρίσκεται σε άριστη και πλήρως λειτουργική κατάσταση, ενώ φοράει το livery του αγώνα.