Στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων, που θα γίνει στο Birmingham της Αγγλίας την ερχόμενη εβδομάδα, η Toyota -σε συνεργασία με την Arctic Trucks- θα παρουσιάσουν το HiLux AT35.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Arctic Trucks είναι μια διεθνής εταιρεία με έδρα στην Ισλανδία, η οποία ειδικεύεται σε τροποποιήσεις σε τετρακίνητα οχήματα, ώστε να τα κάνει να χρησιμοποιούνται στις πιο δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σε πολικές θερμοκρασίες, χιόνι και πάγο. Το αυτοκίνητο είναι το τελευταίο project των δυο εταιριών στην μακρόχρονη συνεργασία τους, και μηχανικά φορά έναν 2,4-λίτρων D-4D diesel κινητήρα απόδοσης 150 ίππων με 400 Nm ροπής με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το HiLux Arctic Trucks AT35 έρχεται με πλήρη εργοστασιακή εγγύηση από την Toyota, και διαθέτει νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, με αμορτισέρ της Fox Performance και τεράστια ελαστικά 35 ιντσών, με ζάντες διαστάσεων 17×10. Αυτό έχει αποτέλεσμα η απόσταση από το έδαφος να έχει αυξηθεί κατά 125 χλστ., χαρίζοντας στο αυτοκίνητο εκπληκτικές γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας. Έχει μεικτό φορτίο 3,5 τόνους και στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε μεταξύ άλλων xenon προβολείς, χρωμιομένα διακοσμητικά και πίσω LED φώτα.