Μετά από παρουσίαση που έγινε από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού στις ομάδες της F1, στο Grand Prix του Μπαχρέιν, σχετικά με τις προτάσεις που αποσκοπούν στην προώθηση κλειστών μαχών και της αύξησης των προσπεράσεων στην F1, η oμάδα στρατηγικής, η επιτροπή F1 και το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού ενέκριναν χθες μια σειρά αλλαγών των κανονισμών για τη σεζόν του 2019.

Οι αλλαγές, που εγκρίθηκαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, έχουν ως εξής:

  • Απλοποιημένη μπροστά πτέρυγα, με μεγαλύτερο άνοιγμα και με χαμηλή δυναμική εκτροπή του αέρα,
  • Απλή εισαγωγή αέρα, χωρίς πτερύγια, για την ψύξη των φρένων,
  • Πιο πλατιά και βαθιά πίσω αεροτομή

Οι αλλαγές έρχονται μετά από μια έντονη περίοδο έρευνας σχετικά με τις αρχικές προτάσεις της FIA, οι οποίες έγιναν με την υποστήριξη του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, και διεξήχθησαν από την πλειοψηφία των ομάδων της F1. Αυτές οι αλλαγές φέρεται να έχουν ισχυρή πιθανότητα αύξησης των προσπεράσεων στην F1, και ως εκ τούτου έχουν πλέον επικυρωθεί για εφαρμογή το 2019.

Οι εγκριθείσες αλλαγές είναι ξεχωριστές από τις τρέχουσες συζητήσεις για τους κανονισμούς της Formula 1 για το 2021 και μετέπειτα. Εκτός από τις αλλαγές στην αεροδυναμική, το 2019 θα αυξηθεί και το διαθέσιμο καύσιμο κατά την διάρκεια του αγώνα, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να τρέχουν με πλήρη ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμα, θα υπάρχει ο διαχωρισμός του βάρους του οδηγού από το βάρος του αυτοκινήτου, κάτι που αποτελεί μειονέκτημα για τους βαρύτερους οδηγών, ενώ τέλος οι οδηγοί θα φορούν υποχρεωτικά βιομετρικά γάντια.