Το Volkswagen Group αποφάσισε να μεταφέρει -προσωρινά- την παραγωγή του Karoq από το εργοστάσιο της Skoda στην Τσεχία, στο εργοστάσιο της VW στη Γερμανία, έτσι ώστε να “χαλαρώσει” την παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων της στην Τσεχική Δημοκρατία.

Η Skoda δήλωσε το εργοστάσιο της VW στο Osnabrueck της Βορειοδυτικής Γερμανίας θα κατασκευάσει το SUV της, από τα τέλη του τρέχοντος έτους και θα συνεχίσει το 2019 για να ικανοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση του Karoq.

Η παραγωγή στα εργοστάσια της Skoda βρίσκεται στο όριο, καθώς οι πωλήσεις των μοντέλων της έχουν αυξηθεί. Το πρώτο τρίμηνο οι παγκόσμιες παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 12%, φτάνοντας τις 316.176, ενώ συνολικά την περασμένη χρονιά οι πωλήσεις των οχημάτων της Skoda αυξήθηκαν κατά 6,6%, φτάνοντας τα 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η Skoda αναφέρει ότι αναβαθμίζει το βαφείο της στο εργοστάσιο της στο Mlada Boleslav, το οποίο θα συνεχίσει να κατασκευάζει το Karoq. Στο εργοστάσιο του Osnabrueck βάφονται ήδη τα αμαξώματα των Skoda Fabia, ενώ συναρμολογεί επίσης τα VW Tiguan, Porsche Cayenne και Porsche Cayman.