O Jay Leno οδηγεί μια Lancia 037 Stradale

Σχετικά άρθρα

Η Lancia -με την 037- ήταν η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που κέρδισε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών του παγκοσμίου πρωταθλήματος rally με ένα πισωκίνητο μοντέλο, προτού τα τετρακίνητα Audi Quattro και Peugeot 205 T16 έρθουν και κατακτήσουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Η ιταλική εταιρία κατασκεύασε μόλις 207 αυτοκίνητα -με τη βοήθεια της Abarth, έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει ομολογκασιόν από τη FIA το αγωνιστικό της αυτοκίνητο, που θα έτρεχε στο παγκόσμιο.

Μηχανικά η Lancia 037 Stradale φοράει ένα 2,0-λίτρο, υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα με διπλούς εκκεντροφόρους και αποδίδει 205 ίππους. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, με τον κινητήρα να έχει σύστημα ψεκασμού της καυσίμου Bosch Kugelfisher, και στο τελευταίο επεισόδιο του Jay Leno έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε αρκετές από τις λεπτομέρειες του. Enjoy!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...