Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Porsche με την 911 GT2 RS έγραψε τον ταχύτερο γύρο για αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring Nordschleife, με χρόνο 6 λεπτά και 47,25 δευτ., “κλέβοντας” το ρεκόρ από την Lamborghini, καθώς η Huracan Performante είχε γράψει έντεκα μήνες πριν χρόνο 6 λεπτών και 52,01 δευτ.

Το ρεκόρ του γερμανικού “όπλου” φαίνεται τώρα να είναι σε κίνδυνο, καθώς η Lamborghini ετοιμάζει την Aventador SV J, και πληροφορίες από την πίστα λένε ότι κατά την διάρκεια δοκιμών ο “μαινόμενος ταύρος” έγραψε στην Πράσινη Κόλαση χρόνο 6 λεπτών και 54 δευτ., με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται κάθε άλλο παρά ιδανικές. Συγκεκριμένα, η πίστα ήταν ανοιχτή και για άλλους κατασκευαστές, κάτι που σημαίνει ότι η κίνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο. Επίσης, υπήρχαν κώνοι σε ένα σημείο της πίστας που και αυτοί επηρέασαν την συνολική προσπάθεια της SVJ.

Θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου για να μάθουμε αν έχουμε νέο κυρίαρχο στο ‘Ring, αλλά μέχρι τότε αυτά που ξέρουμε είναι ότι τα αρχικά SV προέρχονται από τις λέξεις Super Veloce, ενώ το J από το Jota. Όπως έχουμε δει από spy φωτογραφίες, το αυτοκίνητο διαθέτει πληθώρα αεροδυναμικών τροποποιήσεων, όπως νέο κάλυμμα του κινητήρα, νέους αεραγωγούς, τεράστιο διαχύτη, καθώς και διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στο κέντρο του πίσω μέρους, όπως ακριβώς και η Huracan Performante.

Ακόμα, διακρίνεται ένα μικρό shark fin, ενώ στο εμπρός μέρος, νέος είναι ο προφυλακτήρας, με ένα ευμεγέθη splitter, ενώ φαίνεται να υπάρχουν και εδώ οι αεροδυναμικές λύσεις του ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva). Μηχανικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ατμοσφαιρικός 6,5-λίτρων V12 κινητήρας θα είναι πιο δυνατός, με εκτιμώμενη απόδοση τα 770 άλογα και τα 750 Nm ροπής.