Ασφαλιστήριο και άδεια κυκλοφορίας άλλου αυτοκινήτου επέδειξε στους αστυνομικούς ο 67χρονος οδηγός μετά το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε προχθές το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισού. Η νταλίκα που κυκλοφορούσε χωρίς ασφάλεια και χωρίς άδεια, λίγο μετά διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με πινακίδες άλλου οχήματος.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε ο θάνατος δύο ανθρώπων. Επίσης για 4 αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας το όχημα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο δράστης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε συλληφθεί κι άλλη φορά στο παρελθόν, οδηγώντας μάλιστα και εκείνη τη φορά επαγγελματικό όχημα.

1Συγκεκριμένα τα αδικήματα που κατηγορείται είναι:

  • Διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος
  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή
  • Σωματική βλάβη από αμέλεια
  • Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού
  • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση

2«Ήταν ένα έκτακτο δρομολόγιο»

Ο 64χρονος που πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και θα απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία προήλθε θάνατος και ακόμα 4 πλημμελήματα, θα υποστηρίξει πως:

Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι.

3«Μύριζε αλκοόλ»

Το ότι ο οδηγός ήταν εμφανώς μεθυσμένος ήταν κάτι που από τα πρώτα δευτερόλεπτα κατάλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας. Ένας από τους αστυνομικούς καταθέτει:

Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης, αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα

Το όχημα στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του, όπως επίσης, και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα.

Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου.

Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ωρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 64χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ την νταλίκα. Αστυνομικός καταθέτει:

Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού ο ίδιος οδηγός είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22.