Χθες το βράδυ στο Μονακό ο οίκος Bonhams δημοπράτησε την McLaren-Ford MP4/8 του 1993, με την οποία ο Ayrton Senna κέρδισε τον αγώνα στους δρόμους του πριγκιπάτου. Τελικά το αυτοκίνητο έπιασε σχεδόν 4,2 εκατ. ευρώ και ο αγοραστής του είναι ο Bernie Ecclestone που έδωσε το ποσό των 4.197.500 ευρώ για να το αποκτήσει.

Ο Βραζιλιάνος τερμάτισε το 1993 – την τελευταία του σεζόν με τη McLaren – στην δεύτερη θέση, 16 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Alain Prost. Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, με αριθμό πλαισίου #6, ο Senna πήρε την έκτη και τελευταία του νίκη του στο Μονακό, ρεκόρ που εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα, 25 χρόνια μετά.

Ο Senna οδήγησε το μονοθέσιο σε άλλους επτά αγώνες εκείνο το έτος, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση -πίσω από τον Prost- στο ντεμπούτο του μονοθεσίου στον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος, στο ισπανικό Grand Prix.

Μετά το Ιταλικό Grand Prix, όπου ο Senna εγκατέλειψε μετά από επαφή με τον Damon Hill και στη συνέχεια με τον Martin Brundle, το συγκεκριμένο πλαίσιο χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρικό για τους δύο τελευταίους αγώνες στην Ιαπωνία και την Αυστραλία.