Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που η Kia παρουσίασε την υβριδική της σειρά EcoDynamics. Σήμερα η κορεατική εταιρεία παρουσιάζει το επόμενο βήμα της. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, όπου ο κινητήρας ντίζελ υποστηρίζεται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Το σύστημα ονομάζεται EcoDynamics + και το πρώτο μοντέλο που θα το αποκτήσει είναι το Sportage.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα της Kia χρησιμοποιεί μια γεννήτρια/μίζα 48 volt απόδοσης 14 ίππων, με το Sportage να κυκλοφορεί στην αγορά μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Σύμφωνα με την Kia, το EcoDynamics + διαθέτει SCR καταλύτη που συμβάλει στη μείωση των εκπομπών κατά 4% στον κύκλο δοκιμών WLTP.

Το σύστημα όταν ανιχνεύσει πως η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, σβήνει τον πετρελαιοκινητήρα κατά την πέδηση και όταν δεν απαιτείται αρκετή ισχύς, με τον κινητήρα πετρελαίου να ενεργοποιείται άμεσα με το πάτημα του πεντάλ του γκαζιού. Η μπαταρία φορτίζει μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

Το συγκεκριμένο ήπιο υβριδικό σύστημα μπορεί να συνδυαστεί τόσο χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με σύστημα τετρακίνησης και θα προσφέρεται και στο νέο Ceed.

Η Kia θέλει μέχρι το 2025 να προσφέρει στην αγορά πέντε νέα υβριδικά μοντέλα, πέντε plug-in υβριδικά, πέντε αμιγώς ηλεκτρικά και ένα με κυψέλες υδρογόνου.