Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το ΕΚΟ Racing Dirt Games βρίσκεται προ των πυλών. Η αυλαία του θεσμού που το 2017 κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρώτη του χρονιά διεξαγωγής θα ανοίξει στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, την Κυριακή 20 Μαΐου.

Σαράντα τρεις οδηγοί (29 με χωμάτινες φόρμουλες και 14 με αυτοκίνητα) θα δώσουν τη δική τους μάχη με το χρονόμετρο στην ίδια διαδρομή που λίγες μέρες αργότερα θα τρέξουν οι οδηγοί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για το 2018.

Η διαδικασία είναι γνωστή. Τέσσερα περάσματα για όλους από την ε.δ. των 2,7 χιλιομέτρων, με τα τρία καλύτερα αποτελέσματα να προσμετρούν στον τελικό συνολικό χρόνο. Το στοιχείο, όμως, που κάνει τη διαφορά στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς είναι το γεγονός ότι τα αγωνιστικλα θα εκκινούν ανά δύο και παράλληλα στη διπλή χωμάτινη διαδρομή, κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για όσους θελήσουν την Κυριακή 20 Μαΐου να βρεθούν στον Ιππόδρομο Αθηνών.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η πολυπληθέστερη κατηγορία στον αγώνα είναι αυτή των 600 κ.εκ., με τις συμμετοχές στον πρώτο αγώνα της χρονιάς να εκτοξεύονται στις 18. Το σημαντικότερο; Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας. Παράλληλα, δείγμα της αναβάθμισης του θεσμού είναι η παρουσία ακόμα μίας ομάδας στο ΕΚΟ Racing Dirt Games, και συγκεκριμένα της Planet Kartcross με το Kamikaz 2, η οποία έρχεται να προστεθεί στις Speedcar, SR και Semog.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γιώργος Ζυμαρίδης θα βρεθεί στο μπάκετ ενός ολοκαίνουργιου SR Kartcross, στην προσπάθειά του να διατηρήσει τα σκήπτρα στην κατηγορία. Όμως το έργο του δε θα είναι εύκολο, αφού απέναντί του θα βρει τους ταχύτατους Παναγιώτη Καϊτατζή και Στέφανο Καμιτσάκη, οι οποίοι και θα αγωνιστούν επίσης με SR Kartcross. Στη μάχη της κορυφής θα βρεθούν και οι Γιάννης Χεκιμιάν και Κώστας Χριστόπουλος, αμφότεροι με Speedcar Xtrem, οι οποίοι το 2017 απέδειξαν την ταχύτητά τους σε αυτού του είδους τους αγώνες. Ενδιαφέρον, όμως, θα έχει και η παρουσία του εξαιρετικά ταλαντούχου Άρη «Ιαβέρη» με το Kamikaz 2.

Περνώντας στην κατηγορία των 750 κ.εκ., είδηση αποτελεί η επιστροφή του Λάμπρου Αθανασούλα στο μπάκετ του SR Kartcross, όντας στην πρώτη του στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο πολύπειρος οδηγός είναι το φαβορί για τη νίκη, αν και οι Κώστας Σωτηρόπουλος -επίσης με SR- και Χαράλαμπος Γαζετάς με το Speedcar έχουν αποδείξει την ταχύτητά τους. Σε αυτήν της Open ξεχωρίζει η παρουσία του Επαμεινώνδα Καρανικόλα με το τετρακίνητο Kartcross, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Μάνου Στεφανή με το Speedcar 2.

Όμως, όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες, στο ΕΚΟ Racing Dirt Games έχει θεσμοθετηθεί για το 2018 και Έπαθλο για τις κατηγορίες των αυτοκινήτων. Ανάμεσα στις 14 συμμετοχές ξεχωρίζουν τα ονόματα των Παναγιώτη Ρουστέμη με το Mitsubishi Lancer EVO X, του Γιώργου Βασιλάκη στην πρώτη του εμφάνιση με το Ford Fiesta EVO2 (με το οποίο μέχρι πρότινος αγωνιζόταν ο Kajetan Kajetanowicz), αλλά και των Πάνου Κωνσταντάκου και Κώστα Σαμαρά με Lancer έβδομης και ένατης γενιάς, αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο, μία μέρα νωρίτερα από τη διεξαγωγή του αγώνα, στο χώρο του Ιπποδρόμου των Αθηνών και στην ίδια διαδρομή, θα πραγματοποιηθεί track day αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή στον πρώτο γύρο του θεσμού, με στόχο να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον αγώνα της Κυριακής. Η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη με αυτήν του εναρκτήριου αγώνα της χρονιάς, με τα πληρώματα να εκκινούν ανά δύο στην παράλληλη διαδρομή.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, είναι πως το Σάββατο θα έχουμε την πρώτη ουσιαστική συνύπαρξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των ιπποδρομιών. Συγκεκριμένα, το Track Day που θα ξεκινήσει στις 09:30 θα διακοπεί στις 13:15, έτσι ώστε στις 14:00 να διεξαχθούν οι Ιπποδρομίες. Αυτό θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους φίλους των EKO Racing Dirt Games να απολαύσουν από κοντά ένα συναρπαστικό θέαμα και -γιατί όχι;- να δοκιμάσουν και την τύχη τους! Αξίζει να σημειώσουμε ότι τρία από τα επτά έπαθλα της ιπποδρομιακής ημέρας είναι αφιερωμένα στα EKO Racing Dirt Games.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018 τον υποστηρίζουν η Subaru Greece Πλειάδες Motors, με την COSMOTE TV να έχει αναλάβει να καλύψει το θεσμό τηλεοπτικά!

Πρόγραμμα αγώνων 2018:

  • 19-20 Μαΐου Ιππόδρομος Αθηνών, Μαρκόπουλο
  • 15-16 Σεπτεμβρίου Διαδρόμιο, Σπαθοβούνι
  • 13-14 Οκτωβρίου Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Χαλκίδα
  • 17-18 Νοεμβρίου Ιππόδρομος Αθηνών, Μαρκόπουλο
  • 08-09 Δεκεμβρίου Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων