Με την βρετανική εταιρία να έχει θέσει ως στόχο το hypercar της να είναι εξίσου γρήγορο με ένα μονοθέσιο της Formula 1 στο Silverstone, θα πρέπει να γίνει χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας. Και με τη Valkyrie, ως αυτοκίνητο δρόμο, να μην υπόκειται σε οποιοδήποτε περιορισμό από την FIA, βρετανικές πηγές αναφέρουν ότι θα κάνει χρήση υλικών που δεν συναντάμε ούτε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Aston Martin ήταν να ομολογκάρει αυτά τα μέρη για χρήση στον δρόμου, με την εταιρία να δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν θα κάνει περιορισμούς στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, γι’αυτό και η τιμή του υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια λίρες (€2.86 εκατ.).

Μηχανικά, η Valkyrie φορά έναν ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Cosworth 6,5-λίτρων, που επωφελείται από την τεχνογνωσία της εταιρίας στην F1. Θα αποδίδει 1.130 άλογα, εκ των οποίων τα 1.000 από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τα 130 από το υβριδικό σύστημα (KERS) προερχόμενο από την Rimac, που αντλεί έμπνευση από τα μονοθέσια της F1, λειτουργώντας ως ένας μεγάλος πυκνωτής.

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019 και σύμφωνα με τον Miles Nurnberger, επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της εταιρίας, το 95% του εξωτερικού θα είναι ίδιο με αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες. Οι σχεδιαστές εξέλιξαν τον σχεδιασμό του πρωτότυπου, δίνοντας βάση στην μεγιστοποίηση της αεροδυναμικής, με τα φωτιστικά σώματα να αντλούν έμπνευση από την Formula 1 και να είναι 30-40% πιο ελαφριά σε σχέση με τα φωτιστικά σώματα των υπολοίπων μοντέλων της Aston Martin που πωλούνται σήμερα στην αγορά. Εξαιτίας του αεροδυναμικού σχήματος, το hypercar θα παράγει 1.814 κιλά κάθετης δύναμης.